-
Re: Strona inna niz wszystkie
Jak to nie, ma skad bralam??? Podalam wszelka literature, z ktorej korzystalam. Niekoniecznie musi byc to katalog Platnicka - w moim wypadku jest to lista z ksiazki F. Kovarika. Dla mnie takie cos, jak na waszej stronce, jest po prostu niezbyt wiarygodne. A wasza stronka jest najwieksza tego typu w Polsce na temat ptasznikow i warto byloby o nia jak najbardziej zadbac. Przynajmniej ja tak uwazam. A teraz to wyglada, jakby sami wszechwiedzący tam działali... Jezeli robie opis, to podaje literature nie po to, aby sie pochwalic, ale po to, aby ktos mogl do niej siegnac. W waszych wielu opisach nie ma zdjec - a opis wygladu danego pajaka jest. W sumie nie wydaje mi sie, aby Polak opisujacy G. iheringi, C. pillansi czy A. eutylenum widzial ja na wlasne oczy a juz na pewno nie hodowal. Wypadaloby podac w takim przypadku strone, z ktorej sie korzystalo - literatura to nie tylko ksiazki. To takze strony internetowe. A jak ktos mi poda, ze zdjecia sa na www.birdspiders.com nie bede musiala szukac i latac po necie. Masz malo lat, Juraviel (nie obrazaj sie) i nie musisz jeszcze wiedziec o zasadach pisania czegokolwiek. Nie krytykuje ze zlosliwosci ani z zawisci, przeciwnie, czasami staram sie wam pomoc. Tak jak w tym momencie. Nie mozna tylko piać z zachwytu bezkrytycznie. Partnerzy - no dobrze, ale ja nie jestem jasnowisz i chcialabym wiedziec, kto napisal dany opis - bo moze chcialabym sie z tym kims wymienic doswiadczeniami?
Juz mowilam, ze stronka nie jest zla i podoba mi sie. Przeciez jej nie zjechalam, bo nie ma za co. Powiedzialam kilka slow w dobrej wierze. A to ze na niej nie pisze... Coz, nie pisze takze na wielu stronach, bo nie mam na to czasu.
Uprawnienia umieszczania postów