Bardzo ciekawa dyskusja! Powiem tylko tyle, że niepotrzebna! Pan Konrad jest hodowca nie od dziś! Od wielu lat hoduje gekony, które są zdrowe i piękne! Co do warunków: higieniczne, łatwość sprzątania, za czym idzie zdrowie gekona!! Co do diety to każdy ma swoja „szkołę” Konrad karmi mączniakami i oseskami , ja karmie świerszczami , mączniakami i oseskami, inni hodowcy tylko świerszczami najważniejsze jest zdrowie gekona ,a ja nie widzę żeby gekony Konrada były w złej kondycji wręcz przeciwnie!! Naprawdę nieraz należy się zastanowić, że w USA czy też Francji , Holandii są osoby, które hodują gekony lamparcie od wielu pokoleń i są to gekony zdrowe i piękne! Wydaje mi się, że lepiej brać przykład i postępować według ich doświadczenia a nie zaczynać od podstaw i cofać się w czasie w taki sposób Polscy hodowcy zawsze będą w tyle! To, że lubicie mieć ładne terra to wasza prywatna sprawa Konrad woli piękne i zdrowe gekony i ja to podzielam! Ja sam mam 2 terraria tak zwane "pokazowe" reszta to RACK i jestem z tego bardzo zadowolony, bo gekony naprawdę rosną wspaniale! Jeśli chodzi o ceny ja wiem, że w Polsce nie zarabia się „kosmosów”, ale te gekony to są rarytasy i naprawdę w dobrej cenie dla porównania cennik mojego idola Craiga Stewart’a http://www.theurbangecko.com/mainpag...ilability.html . Naprawdę Konrad jest bardzo dobrym hodowcą i jeśli nastawienie Polaków do hodowców gekonów lamaprcich używających RACKS systemu będzie takie to skończy się przystosowywanie cen do Polskich zarobków i przeciętny hodowca będzie mógł pomarzyć o odmianie gekona lamparciego! Weźcie pod uwagę, że właśnie hodowcy, którzy trzymają gekony w ten sposób poprzez selekcje stworzą nowe odmiany barwne na przykład TANGERIN TORNADO
Jak widać na zdjęciach ze strony Craiga Stewart’a
gekony są trzymane w RACKS systemie i myślę, że więcej dodawać nie trzeba! Jak ktoś jeszcze nierozumnie tego to trudno!

Pozdrowienia GREJFRUT

Ps: A jeśli chodzi o wypowiedź brevis’a to zastanów się! Wymienione przez Ciebie ''grubych ogonach'' ''świetnej odmianie'' ''chęci rozmnażania'' są oznakami że gekony mają idealne warunki! Nic dodać nic ująć!