-
Re: zwierzeta w filmach
No pomijając pełną jadowitych węży (w większości żółtopuzików bałkańskich - jaszczurek) salę w "Indiana Jones", to często zię zdaża że zamiast jadowitych węży pokazywane śa pospolite dusiciele. To się często zdaża w "Łowcach przygód" :-) No oczywiście nie wspominając o super groźnych kędzierzawcach spacerujących po sztywnych ze strachu aktorach :-) To się też często zdaża. A ostatnio w "Władcy zwierząt" Było wile scen z jadowitymi jaszczurkami (tu były to jakieś małe warany) które w niektórych ujęciach wyglądały jak dinozaury. Do tego zauważyłem że ów waran miał obcięte końcówki palców z pazurami....... :-( Pewnie żeby nie podrapał aktorów...
No i do tego nadający niepowtażalny charakter wszelkiego rodzaju westernom - siedzący na pustyni legwan zielony :-)
A propo porażek w gazetach to przeglądając "Przyjaciółkę" mojej mamy zauważyłem ciekawy artykuł. Chodziło o zwierzaczki najlepsze dla małych dzieci. Jako pierwszy został wymieniony........ żółw. Jak podano można go trzymać w małym akwarium gdzie będzie sobię żył przez 5-7 lat (no może w rękach małego dziecka i w takim pomieszczeniu ...) Pominę tu nie dokładnę cenę - 50zł. Najlepsze w tym wszystkim jest to: niektóre żółwie takie jak np. jaszczurkowate bywają agresywne, a więc najlepiej sprawić je co najmniej 9-letniemu dziecku...........
Życzę powodzenia ludziom którzy kupią małe akwarium i takiego fajnego żółwika swojej pociesze :-)
Uprawnienia umieszczania postów