Byłem dzisiaj na tej wystawie i gorąco polecam, ale przede wszystkim początkującym, ponieważ na tej wystawie nie ma żadnych rarytasów, możemy obejrzeć znane Legwany zielone, Agamy błotne, Gekony toke, Tarczowce, Żółwie wodne (prawdopodobnie czerwonolice), pisze w liczbie mnogiej aczkolwiek widziałem tylko pojedyńcze osobniki w terrariach... (z wyjątkami bodajże Legwanów) i wiele innych mniej lub bardziej znanych zwierzaków (prawie wszystkie gatunki opisane są na terrarium.com.pl, wiec jesli ktoś czyta tak dla swojej przyjemnosci opisy na pewno je skojarzy).
Z tego co pamiętam były jeszcze: Legwany obrożone, kilka gatunków węży, 2 gatunki żab (jedna rogata - albinotyczna, druga to nie ejstem pewien ale zdaje się że Ropucha aga), Ambystoma tygrysia...
Prócz gadów, możemy również zobaczyć ptasznika Theraphosa blondi (10-12 cm dł), modliszkę z rodzaju Hierodula, i bodajże wija (nie dobiłem się do jego terrarium), w większym terrarium, obok stoiska z ulotkami, można ujrzeć również krokodyla (kajman?)...więcej nie pamiętam

Terrariów jest podejżewam ok. 25-30, nie tylko na dolnym poziomie galerii (praktycznie kazde piętro jest zaopatrzone w ok 4 terraria, prócz ostatniego - parkingowego), terraria miały dość skromne wyposażenie, jednakże to wystawa - wszystko musi być przejżyste, ogólnie cała galeria wygląda jak jedna wielka dżungla, a szczególne najniższy poziom gdzie jest najwięcej terrariów (świetne dekoracje!!!).

Polecam jak ktoś ma chwilkę wolnego czasu, warto zobaczyć, to nie jest wystawa dla terrarystów, ma ona na celu zaznajomienie się z tymi stworzeniami przez zwykłych ludzi ale można obejrzeć