Hej, w terrarium ze straszykiem heteropteryx dilalata byly dilalaty! Bylo sporo samcow i z tego co zauwazylem byla 1 WIELKAAA samica (tak nawiasem mowiac jak ktos ma na sprzedaz niech mi napisze na mailaI rzeczywiscie byly jakies patyczaki ale organizator nie raczyl juz napisac jaki to gatunek, byl tylko opis dilataty. Byc moze byla to acrophylla wuelfingi, ale musze sie upewnic.
Zgadzam sie z tym ze terraria sa malo dogladane. Przydalby sie jakis fachowiec krecacy sie w poblizu.
NIe chodzi mi tylko o legwany.
Zajrzyjcie do terra z modliszka hierodula (drugi czlon nazwy juz nie napisali).
Duzej modliszki nie bylo (sobota 23), za to byla rzeznia. Zauwazylem kokon ze zwisajacymi wylinkami modliszek i pare sztuk biegajacych po terra. Spojrzalem wyzej i zauwazylem ze swietlowka sie odkleila od gornej szybki a do kleju byly przyczepione SETKI ZDECHLYCH HIERODUL![]()
JAkby ktos chodzil i sie tym opiekowal to by cos z tym zrobil. Albo chociaz dalby mi te niedobitki, zaopiekowalbym sie. Z tego co widzialem mlode byly inaczej ubarwione niz h. membranacey a wiec jakis inny ciekawy gatunek.

I rzeczywiscie byly jakies patyczaki ale organizator nie raczyl juz napisac jaki to gatunek, byl tylko opis dilataty. Byc moze byla to acrophylla wuelfingi, ale musze sie upewnic.
Odpowiedz z cytatem