Przed chwila zrobilem sobie to doswiadczenie i wyniki bardzo mnie zaskoczyly!!!

W gumke do mazania wbilem igle glowka w dol, nastepnie, zeby odbiec troche od doswiadczenia ze strony, przygotowalem sobie krzyze, prostokaty i inne ksztalty, ale z roznych materialow... folia aluminiowa, zwykla folia, papier.

Po polozeniu papierowego krzyza na igle zaobserwowalem leciutkie wahanie, lecz bylo to spowodowane zapewne ruchem czasteczek powietrza. Najpierw do papierka zblizalem rozne przedmioty, lecz bez rezultatow. Bylem lekko rozczarowany, gdy przylozylem lewa reke i ... nie stalo sie prawie nic. Za to kiedy zblizylem prawa, papierek zaczal szalec i krecic sie (w bardzo szybkim tempie).
Obnizylem temperature prawej reki i przylozylem ja z innej strony. Papierek znowu zaczal sie krecic. Sprobowalem potrzec lewa reke, zeby wywolac mrowienie.. lecz po przylozeniu praktycznie nic sie nie stalo.
Za to prawa dziala jak trzeba. Mam chyba slabo rozwiniete osrodki energetyczne w lewej rece, skoro kazdy rodzaj materialu reagowal na przylozenie prawej reki ( i na pewno nie byl to zaden podmuch).