-
Re: smutne/śmieszne
I tu się zgadzam w 100%.
Cierpię od pół roku na bezsenność więc czytając wrzucam sobie radio (latając po stacjach jak pilotem w TV - którego staram się nie oglądać). Akurat w moim odbiorniku RM (FM)
jest na samym początku zakresu, więc często tam "zaglądam".
LUDZIE! to co się tam wyprawia i wygaduje przeraża mnie. Wpierw szła jakaś audycja o tym jak w TV brutalnie manipuluje się ludźmi, a po chwili co słyszę?
Oto jesteśmy otoczeni przez "wiadome siły" (dawniej czytało się Żydo-masono-komucho-cyklisto-filateliści
i do tego liberałowie o zgrozo), musimy z nimi walczyć itp. itd. Słowem przez kilkanaście minut miałem na przemian pochwalne hymny ku czci Ojca Dyrektora, przeplatane najgłupszymi teoryjkami spiskowymi (posłuchajcie co mówią i piszą np. o "Owsiaku sataniście"). Słowem kto tu manipuluje rysując czarnobiały obraz rzeczywistości i odwołując się do atawistycznej wspólnoty plemiennej itp. Każda, nawet niewiem jak słuszna uwaga staje się sygnałem, że "trzeba zwierać szeregi" bo znowu atakują Kościół.
Smutne jest to, że dużo mówią dużo o "szerzeniu miłości do bliźniego" i poszanowaniu praw jednostki - efekt widzimy i słyszymy. Dla mnie dodatkowo smutny (?) jest fakt, że to właśnie dzięki nim (i ludziom w ich stylu) odwróciłem się od wiary (pomogła mi też siostra zakonna, która wyklęła mnie za szerzenie darwinizmu). Wydaje mi się, że wyszło mi to na dobre - mam trochę świeższe spojrzenie na niektóre sprawy, ale nie życzę takich rzeczy innym.
Mam nadzieję, że ten post nie zmieni się przypadkiem w dysputę polityczną (po co brudzić serwis), chciałem tylko zrysować problem, który mnie czasem gryzie.
Cóż, sam świata nie zwojuję. A tak to macie rację większość "występów" to czysta komercha polegająca na epatowaniu przemocą i "symboliką okultystyczną" - najjaskrawszy przykład (dla mnie) - Marylin Manson.
Uprawnienia umieszczania postów