-
warszawskie zoo..? co to ma być..?!
Kilka tygodni temu odwiedziłem warszawskie zoo... interesowały mnie przede wszystkim węże. Chciałem zobaczyć pytona zielonego, którego zdjęcie znajduje się na stronie internetowej warszawskiego zoo. Ku mojemu zdziwieniu zielonych pytonków nie znalazłem ale to nie był koniec moich rozczarowań. Budynek gadów był bardzo ładny itd... ale jak zobaczyłem jaki syf i brud panuje w terrariach to mnie delikatnie mówiąc zatkało... w terrarium dla boa woda w baseniku nie była chyba nigdy zmieniana i jej kolor przypominał raczej brązowo zieloną zupę, aż mi się nie chciało wierzyć, że pracownicy zoo (teoretycznie fachowcy) mogli do czegoś takiego dopuścić, a ile odchodów tych gadów tam się znajdowało to aż ciężko by było policzyć. inne terraria również nie grzeszyły czystością. Żeby było weselej okazało się że kilka gadów znajduje się w całkiem oddzielnym budynku a nigdzie na żadnej tablicy informacyjnej nie było na ten temat żadnej zmianki, a ja sam trafiłem tam zupełnie przypadkowo. do tego cena biletu o ile dobrze pamietam ulgowy 12zł (dla porównania w krakowie 4zł a w gdańsku 6zł). dobre wrażenie zrobił na mnie jedynie mały sklep zoologiczny przed wejściem do zoo w którym wybór był naprawde godny pozazdroszczenia.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale takie są moje odczucia po tym zwiedzaniu i ja na pewno już do warszawskiego zoo nie pojade!!!
Uprawnienia umieszczania postów