-
Re: Wege
"Na tym właśnie polega hipokryzja; jedne zwierzątka są cacy, a drugie be"
z tego co wiem o ludziach mozna powiedziec tak samo- jednych sie lubi innych sie nie lubi (jedni ludzie sa cacy , a drudzy be - jesli nie mozna tak powiedziec , to ciekaw jestem dlaczego, skoro cyt. "Odczuwa lęk, strach i cierpienie w sposób podobny do człowieka" ) cyz lda Pana wszyscy ludzie sa cacy ?!
"Mam rozumiec rowniez, iz Twoj piesek nie dostaje w ogole pokarmu miesnego?"
"Jak w tym momencie polaczysz milosc do pieska (ktorego glodzisz) z miloscia do pokarmu?"
Czy ja dopiero 21 letnia osoba mam Panu tlumaczyc oco chodzilo koledze w tym zdaniu ?! przeciez ten pokarm tez musial byc kiedys zabity ! i dam sobie glowe uciac ze zabijali go w ten sam sposob jak swinke ktora byla przeznaczona na szyneczke dla ludzi (wczesniej wspominal Pan o wegetarianizmie o podlozy ideologicznym i o "obozach koncentracyjnych")
Awikularia to dobrze podsumowala .... kazdy ma sowje zdanie
Niechce niepotrzebnych klotni itd.
ps. kiedys pewnien filozof powiedzial (nie pamietam ktory) ze zwierzeta nie czuja bolu - poniewaz zeby czuc bol trzeba znac pojecie bolu - a taka istota ktora niedorownuje czlowiekowi nie moze tego doznac....
hehehe - ci to miali nawalone w tych glowach!!!
SZCZERZE POZDRAWIAM ZAROWNO WSZYSTKICH WEGETARIANOW JAK I WSZYSTKICH MIESOZERCOW !!!
Kuba
Uprawnienia umieszczania postów