-
Re: Wege
NIe mam nic przeciwko wege, w zasadzie to nawet nie rozumiem dlaczego ktos cokolwiek moze miec przeciwko takiej diecie. Nie podobaja mi sie jednak tlumaczenia, ze jestesmy rozlinozerni ( smieciozerni ), a szczegolnie porownanie do malp. To ze malpy nie jedza miesa nie znaczy, ze czlowiek moze nie jesc, w koncu nie jestesmy malpami, a skoro juz takie podobienstwo to moze zaczniemy zapuszczac wlosy na plecach ?? wszak malpy posiadaja taki bujny zarost. Moja znajoma miala komplikacje po tym jak odstawila posilki miesne, oczywiscie nie jest to regula. Nie przemawiaja za mna tez pseudonaukowe propagandy gloszace wuzszosc diety roslinnej i propagowanie hasel, iz jedzac mieso jestesmy jakoby pozbawieni ludzkiej moralnosci i sumienia, prosze takze o nie obrzydzanie jedzenia jakimis historyjkami jak to sa zabijane swinie ( wiem ze to prawda ale nie koniecznie chce tego sluchac za kazdym razem jak szamam prosiaczka ). Ostatnio w telewizji bylo mowione, ze mleko jest niezdrowe - czy w to tez wierzyc ?? i nie chodzi mi o skrajne przypadki gdzy ktos pije 8 litrow dziennie.
Uprawnienia umieszczania postów