...widze, ze to co napisalem, nie zostalo odebrane pozytywnie... Jezeli kogos urazilo, przykro mi, nie tak mialo byc.

Osobiscie nie lubie hh. Po prostu ten rodzaj muzyki mi sie nie podoba. Zarowno polskie jak i zagraniczne zespoly uwazam za smieszne. Moze dlatego ze za malo w tym muzyki a za duzo mowienia/recytowania, dziwnych strojow, bez ktorych chyba ta muzyka nie moglaby istniec itd. Muzyka w hh, no coz, powiedzmy szczerze, jest monotonna i malo skomplikowana, sama w sobie ma watpliwe walory akustyczne. Nie przyklada sie do lini melodycznej zbyt duzej starannosci, to slowa nadaja temu taki a nie inny ksztalt. A slowa... wszyscy chyba wiemy, zaleza od autora, tak samo jak poziom lingwistyczny oraz artystyczny calosci. W sumie sa chyba tez dobre i zle zespoly hh??
Dalej jednak uwazam hh za rodzaj muzyki, a kazdy rodzaj muzyki jest swoista sztuka. Obrazy abstrakcyjne lub surrelaistyczne tez odbiegaja od utartych standartow, jednak nikt nie przeczy ze sa dzielami sztuki. Dla niektorych nawet rozlane wiadro farby moze przedstawiac jakas wartosc duchowa...

I to jest moje zdanie. Takze go wyrazilem.
Tym samym koncze swoj udzial w tym watku, wole wycofac sie teraz, niz pozniej zalowac ze nie zrobilem tego wczesniej...