-
Re: Z-A-P-R-A-S-Z-A-M-
Ehhh... niestety wiekszosc ludzi ma bardzo mylne zdanie o hiphopie, powtarza stereotypy i komentuje te muzyke znajnac jedynie popularny shit puszczany najczesciej w radiu i w tv, ktory malo ma z hh wspolnego.
Zacznijmy od wartości samej muzyki, wartosci przekazu jaki niesie. Nie zgodze sie z tym ze hh to glownie nawijanka o bloku, ławce, blantach, dziwkach, chlaniu itp. Jest naprawde duza czesc zespolow ktore w swoich tekstach proboja cos sluchacza przekazac, cos madrego i wartosciowego (przyklady moge podac na prosbe). Nie uwazam tez ze hh jest monotonny. Tak twierdza osoby ktore slysza tylko to co im w mediach pokaza... Jezel by troche pogrzebac w wykonawcach mozna zauwazyc duza roznorodnosc bitow i tekstow.
Natomiast jezeli chodzi o zachowanie tzw hiphopowcow.. Ludzie, przeciez nie kazdy kto slucha tej muzyki nosi szerokie spodnie i czapeczke.. Ja ubieram sie bardzo normalnie a slucham hh juz od bardzo dawna
A tym bardziej nie wywoluje u mnie jakiejs agresji widok typowego metalowca czy punka. Co do agresji - jak juz ktos z przedmowcow madrze powiedzial to najczesciej drechy przerobione na 'skejtów' bo to modne.. A drechy jak to drechy, widza kogos inaczej ubranego i juz by go nawalac chcieli.
To nie wszystko co mam do powiedzenia ale nie chce mi sie juz dalej pisac :P
Mam tez prosbe.. Jezeli juz najezdzacie na hh przedstawiajcie swoje argumenty... Zdania typu "Błeeeeeeeee :/", "Fuj", "Beznadziejne jak wszystko co jest związane z hh" tylko udawdaniaja niewiedze i ograniczenie autorow.
Uprawnienia umieszczania postów