-
Re: "Szybcy się wściekli"
Takie filmy jak "Szybcy i wściekli", "Za szybcy...." i "Torque" to są fajne bajeczki. Troche za dużo w nich fikcji. Całkiem niezłym filmem jest "Biker Boyz". Tam przynajmniej jest więcej realizmu niż w w/w filmach. Jeśli chodzi o ludzi którzy ścigają się nocami to muszę się przyznać że ja też kiedyś taki byłem i tak robiłem. Na moje szczęście wyrosłem z tego. Tylko że my ścigaliśmy się tam gdzie ruch uliczny był w pewien sposób nadzorowany. Jestem z Wielkopolski, ale jak byłem nocami w Warszawie to widziałem co tam się działo i nie popieram tego. Wiem co potrafią tamtejsi motocykliści i kierowcy tuningowanych samochodów. Mimo iż to co robią jest niebezpieczne nie tylko dla nich samych, ale i dla każdego kto tam się znajduje to należy im się troszeczke zrozumienia. To jest ich pasja, czasami nawet sposób na życie. Dla nas pasją jest terrarystyka, co dla nich jest totalnie beznadziejną sprawą. I niech tak zostanie. Nie musimy popierać tego co oni robią, ale przynajmniej troszeczke spróbujmy ich zrozumieć.
Pozdrowiaski
Uprawnienia umieszczania postów