@Mefisto: zastanów się zanim nazwiesz kogos analfabetą. Zmien magistrale na powiedzmy 240Mhz i puszczaj pamieci synchro chyba nie rozumiesz, że nie wszyscy mają Kingstony PC3500 i lepsze, czesto obnizenie taktowania pamieci pozwala pojechac wyzej z magistralą.
Poza tym: masz procesor na FSB 133 i puszczasz pamięci na 200 - czy nie jest to wydajniejsze od pracy synchro? "ZAWSZE OBNIŻAJĄ OGÓLNĄ WYDAJNOŚĆ" - no rzeczywiscie jestes znawca, nie wprowadzaj ludzi w błąd! Jeżeli czegoś nie robiłeś, to nie wypisuj bzdur! Ja nie mam zamiaru Cię obrazac, tylko poza teorią chyba potrzeba trochę praktyki [no offence].
Jest mi obojętne czy mój procesor będzie zył 20 czy 10 lat, i tak za max.2 - 3 lata trzeba będzie zmienic platwormę na 64bity

@cornieszon: nie obraź się ale miano "ołwerkloker" pasuje raczej do Ciebie, jeżeli masz zapowietrzony układ to nieźle Ci pewnie hałasuje :P
Tomasira znam z forum, nie jest on nieomylny, napisał to FAQ w celach poglądowych Pozatym to, że załapał się na moderatora nie oznacza, że wie wszystko Talerze i mechanika dysku nie zniszczy się, ale z elektroniką to już gorzej. Układy scalone mają pracować na szynie 33 MHz. Zwiększenie tej wartości powoduje kłopoty natury elektronicznej, jeżeli na dysku zostanie oznaczony badsector, to nie fizyczny, będzie to bąd elektroniki. Jakim cudem miałby powstać badsector fizyczny? Głowica miałabysię zdenerwować i porysować talerze?? Przydało by się trochę wiedzy technicznej [no offence]
Podkręcam nie tylko na AssRocku ale też na innych platformach, aktualnie pracuję przy PIII 500 @ 667 FSB133

Jeszcze raz wam napiszę, że nie mam zamiaru wywoływać kłótni na forum, ale jeżeli ktoś niedoświadczony prosi o pomoc należy udzielić mu rzetelnych informacji.