Hari, niestety nie moge sie z Tobą zgodzić.
Pamiętam, jak wszedł na rynek siemens ST55 z wbudowanym aparatem. Przyznam się, że napaliłem sie na niego. I jak sie później okazało, zupełnie niepotrzebnie. Większego szmelcu nie miałem w rękach. Klawiatura śmigała jakby jej sie nie chciało, menu nie było zbyt jasne, aparat dosyć kiepskiej jakości (wogóle teraz nie jestem zwolennikiem aparatów w telefonie, uwazam to za zbędny gadżet) a bateria trzymała stosunkowo krótko. Sprzedałem go po 2 tygodniach, wróciłem do nokii 6610, która mnie nigdy nie zawiodła. Pare miesięcy temu 6610 wymieniłem na 6800 i też jestem bardzo zadowolony.
A tak wogóle, żeby udowodnić Tobie i innym 'wyższość' nokii nad siemensami przytocze prosty argument: sposród wszystkich 'ludzi biznesu' zauważyłem, że praktycznie wszyscy mają nokie ( a w szczególności rewelacyjny model 6310i, który jest chyba jednym z najlepszych telefonów). Inne telefony należą do rzadkości. A dlaczego? Dlatego że nokie to telefony, a inne firmy stawiają bardziej na atrakcyjność, na rozrywkę jaką może dostarczyć komorka. Dla mnie to bez senu. Telefon musi być funkcjonalny, niezawodny i nie 'z porcelany'.