-
Re: Studia - zoologia
zaczeliście rozmowy o studiach a ja włąsnie ja co roku tez o nich mysle ...to do agama studiuje zootechnike i nie widze przyszłości w tym zawodzie) ten kierunek nie wydaje mi sie spełnieniem marzeń i bardziej polecałabym biologie czy biotechnologie(specjalizacja -zoologia) a dla ambitnych medycyne czy weterynarie.
mgr zootechniki...z kasa jak zawsze kiepsko, jesli ktos ma warunki i odp zaplecze finansowe to moze sobie załozyc jakąś tam hodowle zwierzaczków, pracowac w stajni itp.
nauka ..do3 roku masz te same przedmioty co specjalizacja zwierząt gospodarskich(fizjologia, anatomia, statystyka, chemia, biochemia, botanika, uprawa roli i roślin, zoologia,mikrobiol,genetyka itp.) potem nie wiem nie zaszłam tak daleko
ale jest hodowla rybek aquariowych, płazów&gadów, gryzoni itp(wiem ze brak tu systematyki ale...wiecie o co chodzi)
do maturzystów... jesli bedziecie zmeczeni maturą i odpuścicie sobie examiny na wymarzony kierunek, skutkiem czego nie dostaniecie sie na niego, to po paru miesiacach uswiadomicie sobie własną głupote(to o mnie) i zaczniecie kombinowac co począc dalej i gdzie isc po licencjacie...tak wiec czy warto?!
pozdr przyszłych zoologów, studentka SGeGeWu
Uprawnienia umieszczania postów