-
Re: kto sie zna na allegro, aukcja !
Ja tego raczej nie praktykuje ale nie do końca zgadzam się z waszym zdaniem.
Gdy zacząłem sprzedawać na Allegro, płaciłem za wystawienie aukcji ok. 35gr., nikt mi wtedy nie mówił że za pół roku bedzie to już 50gr. (w przeliczeniu daje to naprawdę trochę pieniędzy). Również na początku system był taki że jeżeli z góry wpłacałem im na konto np. 80 zł to do wykorzystania było 88 zł. Nagle ceny idą w górę, nadwyżki bonusowe znikają a ja mam dalej biernie przytakiwać głową patrząc jak kolejny monopolista na polskim rynku próbuje zrobić ze mnie głupka..??
Mają ogromne zyski i obroty i podobnie jak TP na swoje usługi. I to że jedną na 50 aukcji zakończyłbym przed czasem, nie jest żadną kradzieżą tylko sposobem żeby nie dać się okraść.
Jeżeli ktoś Cię próbuje okradać, a Ty sposobem unikasz tego to znaczy że też jesteś złodziejem??
P.S. Dla ścisłości. Na 130 aukcji, ani jednej nie zakończyłem przed czasem z powodu próby uniknięcia prowizji dla Allegro. Nie wykluczam jednak że jeżeli będzie taka potrzeba to zrobię to bez żadnych skrupułów.
P.S. Gdybyś podpisał np. umowę z kablówką i za pół roku płaciłbyś 50% więcej to ciekawe czy Wasze myślenie by się nie zmieniło??
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów