-
Re: Wartości...
Loker - nie istnieje stan (lub jest bardzo ciezki do zrealizowania), w ktorym czlowiek postepuje calkowicie wedlug swojej filozofii, w ktora wierzy.
Sa ludzie, ktorzy okreslaja sie ateistami, a nie wykluczaja istnienia duchow, sa ludzie, ktorzy powiesiliby za genitalia na slupie rzeznikow, ktorzy zabijaja zwierzeta w rzezniach, a sami przymykaja oko na to, jak jedza kotlety. Ktos okresla siebie obronca przyrody, a sam hoduje ze tak powiem zagrozony gatunek. Nie istnieja chyba tzw. czyste typy :] Kazdy czlowiek (bo jest to cecha ludzka) wykazuje pewne odstepstwa od tego, co uwaza za sluszne 
Ja Ci np. powiem, ze bardzo lubie szczury i uwazam, ze to naprawde inteligentne i sympatyczne zwierzeta. Bardzo przezylem smierc mojego szczura, ktory umarl z powodu hemofilii (diagnoza weterynarza). Latalem z nim po 3 wetach, z czego jeden przepisal nawet zastrzyki.
Jednak wcale mi to nie przeszkadza w karmieniu weza szczurami. No i gdzie tu logika? Tu nie ma logiki
I wcale nie zamierzam sie jej tu doszukiwac. Nawet, jesli pozostaje hipokryta, to nie zalezy mi :] Dobrze wczesniej wspomniano, ze ludzie postepuja czasem inaczej, niz mysla lub jedne wartosci wywyzszaja ponad inne, ale jest to calkowicie zrozumiale :] Zycie wcale nie musza nas do bycia konsekwentnymi. Najwyzej wlasne sumienie..... lub opinia publiczna 
Uprawnienia umieszczania postów