-
Re: Pacyfistyczna Akcja Nonkonformistyczna
I myslisz ze rozdawanie ulotek cos zmieni,pomoze komus?Takie inicjatywy to marnowanie własnego czasu i samooszukiwanie sie ze mozna cos zmienic w swiecie wszechmocnych korporacji i ogólnie władającego swiatem PIENIĄDZA.Jesli masz ochote pomagac ludziom i ratowac swiat to jest milion innych ,bardziej sensownych organizacji.Zresztą pacyfizm jako idea społeczna jest bardziej utopijny niz socjalizm i komunizm razem wzięte.To taki etap który młodzi ludzie przechodzą zanim skonczą studia,włozą garnitury i sami staną sie częscią SYSTEMU z którym wczesniej walczyli.A ci któży tego nie zrozumieją to niestety studiów nie konczą,są bezrobotni albo robią na czarno za 800 zl miesiecznie-i wtedy mają mnóstwo czasu na pacyfizm i nonkonformizm ale nie mają juz na to ochoty.I nie pisze tych słow przeciwko tobie czy twoim poglądom.Po prostu juz wiele w zyciu widziałem.20 lat temu tez wierzyłem ze wystarczy porzucac troche w ZOMO kamieniami,obalic komune i będziemy mieli raj na Ziemi czyli kapitalistyczny dobrobyt-i mamy go w takim kształcie jakim go na codzien widzimy.Wiec wybacz ale nawet bycie we wspólnocie nie da mi ani wiecej optymizmu,nie poprawi nastroju ani nie da wiary ze przyszłosc bedzie lepsza.Szczeze mówiąc mam przeczucie ze ten kraj jeszcze nie dosięgnął dna.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów