Hmm Makel - ta E -30 co masz jest juz na wtrysku elektronicznym i w miare dobrze chodzi na gazie , bo to jest 8 zaworówka, nie jest powiedziane, że bedzie dobrze chodzila caly czas, może po roku czy dwóch coś sie zacznie dziać.Ja miałem taką sama jak twoja tyle , że 1 800 ccm i motor M10 na wtrysku mechanicznym, tam nikt nie chcial sie podjąć założenia gazu Co do różnic w osiągach to jak jest dobrze założona instalka różnice są niewielkie ale jednak są, a jeżeli masz już założoną i zmieniasz na Benzynke to i tak nie jeździ lepiej bo są założone zwęzki w dolocie i chodzą tak samo na Gazie jak i na Benz, musiałbyś calkiem sciągnąc parownik i podłączyc tak jak bylo żeby odczuć różnice.

Silnik na gazie wcale sie nie zuzywa tak znacznie szybciej, to bzdura ,że gaz jest suchy i silnik sie zaciera, przecież żadne paliwo nie samruje silnika tylko OLEJ takze nie wiem kto wymyslil taką teorię ale takowe słyszałem.

A co do 607 na gaz czy tam Ml-ki to rzeczywiście troche śmiesznie musi wyglądać, ale maja sekwencyjny wtrysk gazu (bezpośredni) i przy tych instalacjach jest niezauważalny spadek mocy i inne rozwiązania wogóle (także to bzdura ,że gaz zamula, zamula instalacja , a nie samo paliwo)