Niby masz rację ale opisy są tylko wstępem i faktycznie wielu, chocby podstawowych żeczy nie można w nich znaleźć. Mnie na przykład trafia szlag gdy kolejnej osobie majacej problemy z młodą zbożówką zaleca się przeczytanie opisu....... Faktem jest, że wiele (w niektórych przypadkach do 50% miotu) odmawia jedzenia noworodków i myszy jako takich - opis nie jest w takim wypadku pomocny, przeszukiwanie forum daje zaś jeden efekt: przeczytaj opis...... i tak w koło macieju. Dla kontrastu polecam wizytę na www.cornsnakes.com i sprawdzenie ile jest potencjalnych możliwości karmienia takich sznurowadeł..... tu tej wiedzy nie uswiadczysz. Piszę o zbożówkach bo to mnie akurat interesuje, ale jak sądzę takich przypadków jest więcej. Opisy nie są prawd objawioną i nie zawsze sprawdzają się w praktyce........... Co nie zmienia faktu, że niektóre pytania i mnie zcinają z nóg))))) Jeśli więc można apetować to proszę o odpowiedzi w stylu: Przeczytaj opis, a tak na wszelki wypadek to (i tu pada odpowiedź......). Łatwiej będzie wszystkim, a i nerwica mniejsza