-
Re: Wiara w terrarium.com.pl
odkąd w plejstocenie ludzie zyskali samoswiadomosc łudzą sie nadzieją wiary i życia pozagrobowego.W ludzkiej smierci-tak jak w smierci kazdego innego zywego stworzenia nie ma majestatu.Jest tylko odwieczny cykl przemian.Nikt z nas nie wie co jest po "drugiej stronie" i dowiemy sie tego tylko raz,ale nikomu o tym nie powiemy.Kazdego z wierzących opusci jego Bóg w godzinie smierci,skoro opuscił nawet Swojego Syna.Jezus umierając powiedział to jasno.
Od tysiecy lat dla politycznych i scisle doczesnych celów nosi sie Jego imie na ustach.Zło które ludzie sami sobie wyrządzają i usprawiedliwiają Wiarą w Boga jest tak wielkie ze jesliby jakikolwiek Bóg istniał zniszczyłby ten żałosny swiat juz dawno.
Kazdy z nas przezyje swoje spotkanie z ZAGADKĄ ,i nikt o tym nie opowie innym.
Ci co Wierzą boją się smierci i Sądu.Nie wiedzą czy byli dobrzy czy żli.Ja kieruje sie tylko swoimi myślami.Nie boję sie końca życia,tak jak nie bałem sie jego początku.
Co jest po śmierci kazdy sie przekona sam,i nikt mu w tym nie pomoże.
To napewno ciekawe i ekscytujące doswiadczenie.
Ktoś kiedyś powiedział-"Nie wiadomo czy ten świat nie jest piekłem jakiegoś innego świata"
Zgodze sie z tym całkowicie.Po tym co tutaj przeżyjemy,nic gorszego spotkać nas już nie może.
Uprawnienia umieszczania postów