-
Re: Wiara w terrarium.com.pl
A ja mam takie pytanie do niewierzacych i sceptyków: Jak wyjaśnicie to, że pojawiliście się na Ziemi w tym, a nie innym momencie? Urodziliście się w takiej, a nie innej rodzinie? Dlaczego macie takie, a nie inne talenty? Czemu spotykacie na swej drodze takich, a nie innych ludzi? Może dla was to tylko i wyłącznie przypadek...
Ale dla mnie kwestionowanie czegoś, czego się nie widzi, jest dość... Dziwne? Powietrza też się nie widzi, a jakos wiesz ze istnieje(to akurat można udowodnić naukowo, ale kiedys sie nie dało i ludzie nie widzieli o jego istnieniu i jak ktoś powiedział "istnieje powietrze", to ludzie by go tylko wysmiali). Teraz jest tak samo. To, że nie można usłyszeć, dotknąć, zobaczyc Boga dosłownie, to może świadczyc tylko i wyłącznie o naszym zacofaniu, a nie o tym, że Go nie ma. Może nie trzeba oczekiwac dowodow czarno na białym, tylko ich szukać tak długo, az sie je znajdzie?
Ale o ile łatwiej jest od razu załozyc, ze cos nie istnieje, zamiast szukac rozwiazania.
Zakładanie takich tematów nic nie daje, nobo kazdy trzyma się swojej racji... A wystarczyłoby, że każdy pochwyciłby z każdego mądrego postu chociaż 3% tego, co ktos inny powiedział, to już ta rozmowa miałaby sens.
Uprawnienia umieszczania postów