-
Re: silikon w terrarium - ile czasu ma schnąć?
Szanowny Kolego,
Jeżeli mówisz o sklepach zoologicznych to nie ma co porównywać to jest TRAGEDIA. Ciebie powina dzielić przepaść od tych sklepów. Natomiast TY jako terratysta (jak mniemam) zakładam, że znasz się na rzeczy. A skoro tak, to ja i koledzy z forum mamy prawo wymagać od Ciebie o wiele więcej niż od sprzedawcy zwierząt. Tym samym powinieneś dbać o zabezpieczenie zdrowia swojego zwierzaka dając dobry przykład innym terrarysom, a nie porównywać sie z bezlitosnymi handlarzami.
Wyjaśnienie: Moje zwierzęta nie są maskotkami!!! Wyjaśnijmy to sobie odrazu. Nie napisałem tego na forum więc nie możesz nikomu tego sugerować.
Natomiast jeżeli chodzi o coś nie na miejscu to uważam, że Twoje zdanie na temat sylikonu jest nie na miejscu na tej stronie www. Fabryka lakierów była tylko przykłedem ludzkim. Ludzie pracując w takich miejscach niszczą sobie wzrok, trudniej im się oddycha i wiele innych. Problem w tym, że oni mogą o tym powiedzieć lekarzowi, a Twój gekon prawdopodobie nie mówi. Więc skąd możesz wiedzieć, że nie wpłyneło to negatywnie na Twojego zwierzaka????? Czy Ci mówi, że go boli?????
Jeśli się myle to proszę Cię, przekonaj mnie o tym odpowiadajac na poniższe pytania:
Czy jesteś pewny, że twój gekon nie odniusł absolunie rzadnych start na zdrowiu, w momencie kiedy wpóściłeś go terarium z niezaschnietym sylikonem (cytat: Przyznam że jeszcze było troche czuć silikon)?
Czy znasz wszystkie przemiany biochemiczne w ciele gada spowodowane oparami schnącego sylikonu?
Czy jesteś w stanie odróżnić zdrowego gekona od gekona, który nawdychał się kleju? (Człowiek jak sie nawdycha to też po nim nie widać, że kręci mu się w głowie, a jednakmoże się źle czuć).
Pragnę też podkreślić, że nie chcę Cię urazić. Jestem tylko krytyczny do uwagi którą zamieściłęś w tym temacie. Jeśli potrafisz udowodnić swoją rację chętnie Cię wysłucham i zgodze jeśli uznam za prawdziwą. Podejżewam, że więkrzość terrarystów zrobi podobnie.
pozdrawiam serdecznie i oczekuję na odpowiedź
EKOLOG
Uprawnienia umieszczania postów