Ja tak mam jak uzyje zbyt duzo Ballistolu do czysczenia lufy.
Otóż to. W wiatrówkach (pod warunkiem że strzelamy dobrym śrutem) nie ma potrzeby zbyt częstego czyszczenia lufy. Jeśli stosuje się np. doskonały zresztą Exact to wystarczy przeczyścić po 8-10 tysiącach strzałów. Z wiatrówkami na szczęście nie ma takich problemów jak przy broni palnej...

Moja wiatrowka jest slaba- zeby kupic mocna i dobrej firmy trzeba miec sporo kasy, ja nie mialem bardzo duzo i kupilem Weihraucha HW 25L- predkosc poczatkowa 190 m/s, ale za to nie rozpadnie sie po jednym sezonie
No, ten sprzęt i po wielu sezonach się nie rozpadnie. Niezły karabinek. Ja mam kilka różnych wiatróweczek, w tym np. AA Pro Sport GW + Walther 4-12x50 CI. Też nie jestem milonerem (mam teraz niespełna 500 zł renty miesięcznie), ale doświadczyłem już że na tanie rzeczy ubogich ludzi nie stać

Chcę tylko uprzedzić potencjalnych początkujących amatorów sportu wiatrówkowego aby szerokim łukiem omijali chińszczyznę (czytać forum które podałem powyżej), a także by nie sugerowali się prędkością początkową. Zwykle fabryczne testy (o ile nie są przekłamane oczywiscie) przeprowadzane są z użyciem ultralekkich śrutów niedostępnych w handlu i nic nie wartych, które jednak dają "ogromną" prędkość początkową