-
Re: Dyskusje na forum
To jest prwada. Hodowla legwanow pochlania wiele czasu, zdrowia i pieniedzy. Ja chodowalem legwana przez 2 lata i wydawalo mi sie, ze spelniam wszystkie potrzebne war. Pozniej okazalo sie, ze spelnialem tylko jeden - wielkosc terrarium.
Niestety pozniej okazalo sie tez, ze moj leg. jest w zlej formie. Zachorowal i zmarl bo zaden wet. w moim miescie nie znal sie na gadach. Coz takie zycie, mieszkam w Grudziadzu - 150 tys. mieszkancow, 5 klinik wet. i w zadnej nie ma odpowiednio wyksztalconego lekarza. Nie chce tu strofowac wet. sam kiedys chcialem zostac lekarzem dla zwierzat, ale wydaje mi sie, wet. w G-dz sa tylko od obcinania pazurow psom.
Przez miesiac przygotowuje sie do przyjecia 2 legow, mam nadzieje, ze bedzie to samiec i samica
Praktycznie uczylem sie wszystkiego o leg. od nowa. Wiekszosc wiadomosci uzyskalem wlasnia z tego forum i serwisu terrarium.com.pl. Jutro nastepuje dzien w ktorym legi wyladuja u mnie. Juz nie moge sie doczekac.
Wiem duzo, ale wiem tez, ze czeka mnie mnostwo pracy i jeszcze duzo musze sie nauczyc. Wiem tez, ze nigdy leg. w niewoli nie bedzie sie czul tak dobrze jak w srodowisku nat., ale chce dac im chociaz namiastke "luksusowego" zycia.
Od jutra zaczynam - zyczcie mi powodzenia
Cubante
Uprawnienia umieszczania postów