Cześć,

właśnie ćwiczę bardzo podobne rozwiązanie - na podłodze ułożone kafelki, pod którymi jest przewód grzewczy Hydor 100W. Grzeje super, ale pamiętaj o jednej rzeczy: zbyt gruba warstwa dobrze izolującej ściółki (torf, kokos) zatrzyma praktycznie całe ciepło, kiedy jest sucha. Więc albo musi być stale wilgotna, albu musisz dodać dużo piasku aby zwiększyć przewodzenie ciepła przez ściółkę albo musisz ułożyć kilka większych kamieni. Ew. możesz dać mniejszą warstwę ściółki - wtedy wszystko działa zdecydowanie lepiej.
U siebie na początku miałem ok. 10cm, ale teraz dorzuciłem dużo piasku, dałem kamień i zmniejszyłem warstwę ściółki do ok. 2-3 cm w niektórych miejscach.

Poza tym ogrzewanie takie się sprawdza - ale kabel musi mieć odpowiednią moc (100W to minimum). Możesz zastosować kabel grzewczy lub matę grzewczą stosowaną w łazienkach przy ogrzewaniu podłogowym, sterowaną odpowiednim sterownikiem.
Więcej informacji znajdziesz na www.snakes.pl w dziale TERRARIUM - tam jest opis budowy mojego terrarium.

Pozdrawiam