Akurat poświęciłem swego czasu parę godzin i poczytałem sobie starsze posty.
Owszem, można sie z nich dowiedzieć wielu rzeczy. Ale też całe ich mnóstwo jest zupełnie nie na temat. Jakieś bezsensowne wycieczki osobiste i spory o ortografię!
Ktoś, kto chce czegoś dowiedzieć na temat LEGWANA (na tym forum) może się tylko zirytować. I dojść do wniosku, że właściciele tych pięknych zwierząt mają chyba nie po kolei w głowie.
W tym momencie piszę też o sobie, bo wdałem sie w tę polemikę
A poza tym wypowiedzi tu zawarte w żadnym wypadku nie powinny stanowić wyroczni!!!
Ludzie mają różne poglądy na hodowlę. Często sprzeczne.
Dlatego wiedzę należy czerpać z różnych źródeł. I ją weryfikować.
Pytać sprzedawcy w sklepie (oni też czasami znają się na zwierzętach!), pytać weterynarza, czytać dostępną literaturę i wypowiedzi na forum.
Jak się to wszystko zbierze do kupy, to można mieć już jako takie pojęcie o hodowli. Jak do tego dojdą własne doświadczenia, to naszemu pupilowi można wróżyć dłuuugie i szczęśliwe życie
Z wielkim szacunkiem odnoszę się do niniejszego forum. Wiele sie z niego dowiedziałem. I mam nadzieję jeszcze wiele dowiedzieć.
Chociaż są tu prezentowane poglądy, z którymi nigdy się nie zgodzę. Ale też nie zamierzam mieć nikomu za złe, gdy nie będzie podzielać moich.
I tego innym życzę!