To fakt forum nie należy do "najspokojniejszych". Często zdarzają się kłótnie, często także powtarzają się tematy. Wynika to jednak z tego, iż osoby nowe często nie mają czasu na wgryzienie się w stare posty - zatem pytają. Tematem chyba najczęściej powtarzającym sie jest temat wapna. Ja z przyjemnością od czasu do czasu czytam to forum, owszem na początku wiele informacji było dla mnie bardzo cennych, obecnie już wiem więcej, jestem spokojniejsza, gadzina rośnie zdrowo. Dr Zajączkowski powiedział mi kiedyś, że każdego właściciela 1.5 metrowego legwana rozpiera duma. Coś w tym stwierdzeniu jest i może właśnie dlatego wybuchają spory - "mi udało wyhodować pięknego zdrowego legwana - jak ty możesz nie wiedzieć o takich podstawowych rzeczach". Kiedy w kwietniu, przed zakupem legwana uważnie czytałam wszystkie posty starego forum , w oczy rzuciły mi sie wypowiedzi kilku osób min. Dr Roberta - pomyslałam sobie- to jest mądry człowiek,od niego można się dużo nauczyć. Takich osób jest tu kilka, może kilkanaście, z uwagą czytam ich wypowiedzi i nabywam doświadczenia. A kłótnie - jak ktoś chce nich krzyczy, jeżeli w sprawie dobra legwanów warto słuchać, jeżeli w innej należy puścić mimo uszu.
Pozdrawiam Basia