-
Re: cos roslinozernego
Wiesz ...z dziećmi to mi się udało, bo mam parkę- córkę i syna. Do tego dzięki nim legwana. Ale co do jaszczurek to ja Coperfield nie jestem. Na szamana też się nie nadaję, jestem raczej realistą :-))). Ale gdybym mógł to bym może parę osób uszczęśliwił . Do biczogona można się przyzwyczaić. Jeśli chciałbyś inną jaszczurkę to może anolis czerwonogardły ( zwany legwanem czerwonogardzielowym ) . Jest to jaszczurka znacznie mniejsza niż legwan zielony, pochodzi z rodziny "legwanowatych", osiąga ok.20 cm dł. Ten osobnik , którego mam w książce na zdjęciu jest ładny, zieleniutki i ma worek podgardzielowy. Lubią być w parach w ogrzewanym, dość wilgotnym, wysokim terrarium ( wspinają się ) . Ciekawostką jest , że ponoć potrafią zmieniać barwę skóry w zależności od nastroju lub sytuacji. Można jeszcze spotkać anolisa brązowego, oraz największego ( 50cm), kubańskiego anolisa rycerzyka. Nie mam pojęcia, czy można bez problemu kupić którąś z tych jaszczurek i jakie są ceny. Zwróć się z tym pytaniem do dr.Roberta. Może przeczyta i na forum się wypowie. Pozdrawiam! Rysiek
Ps. Agama brodata też jest super !
Uprawnienia umieszczania postów