Czesc.
1. Napisz dokladnie jaka zarowke uzywasz?
2. Dokladnie tak na pierwszy rzutoka taka swietlowka nie rozni sie niczym od zwylkej rury (jarzeniowki)
3. Nie potrzeba zadnej specjalnej oprawy do tej "rury" UV, wsadza sie ja do zwyklej oprawy na jarzeniowki. Wazne zeby byla dopasowana wielkoscia i zeby nie miala zadnego klosza pronienie UV nie przedostaja sie przez szybe, plastik itp...
4. Z tego co wyczytalem z wczesniejszych postow to najbardziej zalecana jest reptiglo 5.0 np z Hagen-a w kombinacji z reptiglo 2.0. Ja osobiscie uzywam samej reptiglo 5.0 u mnie swieci sie ona ok14 godz dziennie... i tu mam pytanko do innych bardziej doswiadczonych ludzi... Czy nic nie bedzie legowi od takiej dawki promieni UV tzn czy jest cos takiego jak przedawkowanie UV a jesli tak to co sie z tym wiaze???
5. Pytaj o co chcesz po to jet to forum, sam sie kiedys zdenerwowalem zachowaniem niektorych ludzi i naisalem posta - do czego sluzy to forum, otrzymalem kilka naprawde milych odpowiedzi i wiem ze jest tu grupa osob ktore zawsze chetnie sluza pomoca... Mam nadzieje ze w jakis sposob pomoglem

Pozdrawiam ]:->