-
Re: Wasza przygoda z terrarystyką.
Od zawsze kochalem ptaki.Hodowalem faliste,nimfy.Czytalem mnostwo ksiazek na ich temat.Kazda znalem na pamiec. Trwalo to baaaaardzo dlugo.Az tu nagle zajawka na gady,a konkretnie na weze chwycila gdzies w 4 klasie podstawowki.Mielismy wtedy pokaz gadow przez ekipe zaproszona do szkoly.Wtedy mnie tknelo.Zapragnalem miec weza,ale skonczylo sie tylko na marzeniach.Pozniej jak troche uroslem,(przygotowalem terrarium)a bylo to gdzies w czasach technikum skonczylem z papuzkami i dlugo nie mialem zadnego zwierzaka.Terrarium stalo puste.I nagle ni z gruszki ni z pietruszki po wieczornych przemysleniach z kumplem postanowilem,ze jedziemy po zbozowego.I nastepnego dnia,a bylo to 21.01.2004 kupilem upragnionego gada.I jestem naprawde happy!!!Nie musze dodawac,ze przez moja cala kariere ze zwierzetami wiele razy ich trzymaniu przeciwna byla mama.Ale powiem wam jedno...Kocham mojego malego brzdaca,ale gdybym mial warunki jestem pewien,ze powrocilbym do ptakow i zalozylbym calkiem spora ich hodowle.Bo moim zdaniem PTAKI sa najwspanialszymi i najpiekniejszymi stworzeniami jakie kiedykolwiek zamieszkiwaly nasza planete.To przekonanie trwa we mnie do dzis...
Uprawnienia umieszczania postów