-
Re: CZY PAMIETACIE ?
No np. historyjka z ucieczką mojej gadziny.
Zacytuje treść jednego z moich postów który się znajduje w historii forum bom straszny leń i nie chce mi się pisać od nowa :-)
"..Przekonałem sie o tym wczoraj jak mój gad podczas naszej nieobecnosci przeszedł sam siebie i wydostał sie z zewnętrznej woaliery po czym postanowił pozwiedzać pobliski kasztanowiec . Całe szczęście że widziała go jedna miła pani i po tym jak pojawiłem się na balkonie zadała mi pytanie "Czy to pan ma a raczej miał w tej klatce takie długie i zielone coś ..? jeśli tak to własnie o tu siedzi i wskazała na drzewo :-).
Jak by tego nie zrobiła to nigdy w życiu bym go nie znalazł bo siedział po drugiej stronie sporego drzewa i oczywiście się nie ruszał.
Niestety nie powiodły się próby brania go na litość , prośby i obiecywanie gwiazdki z nieba hehe . Wszelkie zabiegi trwały dobrą godzinkę a dawały taki rezultat że Robal właził ciągle wyżej. Wkońcu zdecydowaliśmy się na pomoc fachowców :-)
Przyjechali nasi dzielni strażacy mega wozem z mega drabiną i kazali mi sobie samemu ściagać stwora z drzewa . Akcja trwała kilka chwil Robal został grzecznie ściagniety z drzewa na wysokości 3 pietra i ku uciesze sporej ilości gapiów oddtrasportowany spowrotem do jego domku . Jakoś nie wydaje mi sie żeby to było dla niego stresem po przyjściu do tera spokojnie zabrał sie za jedzenie potem grzecznie się wypróżnił w baseniku i poszedł się wygrzewać. "
Zdaje się że wszystkie ciekawe historie związane są z ucieczkami lub ich próbami. Ale oświadczam że na pewno wcale mi nie było do śmiechu i Ryśkowi i Alicji zapewne też bo wystarczy naprawdę chwila nieuwagi i można się pożegnać z smokiem.
pozdrawiam
Seb
Uprawnienia umieszczania postów