-
Re: pamięć lega
Legwany to bardzo madre gadzinki
))
Nie dosc ze sa spostrzegawcze, to jeszcze kojarza fakty, maja tez dobra pamiec. Moj legwan oprócz terrarium ma jeszcze swoją ulubioną, oszkoloną szafke w kuchni z zamontowaną lampą UV. Siedzac ze mna w kuchni w swojej ulubionej szafce za szyba, sam je otwiera i wychodzi -tak, tak on rzadzi w domu - obserwuje wszystkich co kto je, co kto robi - to jest jego ulubione zajecie a jak cos mu smakuje to sie domaga, ma bardzo dobry wech i zmysl... Jak leje wode z kranu, a jemu sie chce pic to sie oblizuje jezyczkiem i ja wiem ze on chce pic i mu wtedy podaje - on pije i jest szczesliwy
)) Rozumiemy się bez słów 
Wie ze sie przez drzwi wchodzi i wychodzi. Jak uciekl mi na dzialce, to nie na drzewo, nie gdzies w jakies szuwary, tylko jak dzentelmen przez furtke - bo przez nia wszedl ze mna.
Wracająć po zimie na działke - pamięta swoje ulubione miejsce do wygrzewania się w slonku (czyli pamiętał je przez rok). Zapamietal tez znajomego, ktory przychodzil na dzialke i tak troszke dziwnie mowil, ale kiedys przyszedl ten znajomy do domu i moj smok zywo zareagowal na ten glos pewnie skojarzyl sobie z dzialka
)) reaguje na glosy domownikow i jak wolam krolika to wie, ze to krolik tak sie nazywa - i zaczyna się rozglądać za nim, reaguje tez na swoje imie
))
[gadzinka]
Uprawnienia umieszczania postów