Eh ja powiem tak plexi sie nie rysuje od byle czego przecierz piasku nie bedzie po niej szural itp kamieni tez nie chodzil tez nikt po tym nie bedzie to raz po drugie latwosc z jaka sie ten wdzieczny material obrabia jest wrecz imponuja a odksztalcen nie bedziesz mial zadncyh jesli dobierzesz odpwoiednia gurbosc to powierzcchni plyty mnei zbila sie kiedys szyba na stoliku przy lozku i zastapilem ja wycieta w kolo szyba z plexi o grubosci 1 cm mozna po tym skakac i nic a rysowanie coz szuraja sie po ty szklanki itp i powiem szcze raz na 3 miesiace przjede pasta tempo i jest cud miod i orzeszki otworki wywiercisz bez problemu w plexi tylko nie wierc od razu tym rozmiarem wiertla co chcesz miec na srobki czy wkrety tylko najpierw nakloj powierzchnie tzn punkcik zrob wten sposob nie zjedzie ci wiertlo potem wywierc cienka dziuke na wylot o potem popraw grubszym w ten sposob nawet nie musisz miec wiertatrki punktowej czy stolowej wkrety moga spowodowac ze pojawia sie nie ladne pekniecia od otworkow ze wgledu na ich nature ze rozpychaj material polecma srobke dopoasowana na klej w klejona chcoiaz niekonciecznie na klej po prostu tak tego nic nie ruszysz mozesz tez uzyc smaje plexi ktora wywiercisz wymieszja wirki ze spirytusem tak powstala masa posmaruj srubke i wklej bedzie tka jak by kto odlal plexi wokol srobki teraz mimmo wszystk o sa rozne plexi wiec jak nie powstanie masa po spirytusie to uzyj acetonu nie na odwrot bo czase moze byc za silny i popali ja. To tyle ja osobiscie nie lubie takich szczelnych pokryc bo paruja szyby po prostu w terarium polecam moj sposob kupujesz katownik obojetnei jaki ja sie zdecydowalem na uluminiowy pocialem juz musze dac do popsawania znajomemu argonem bo nie tak latwo sie aluminium spawa, i do pospawanej ramy naloze na cala szerokosc siatke z praktikera stalowa od pspodu wsio na zwiasach a czemu sitak bo w taki sposob ja kty chcesz zrobic nei unikniesz pary wodnej na frontowych szybach! tak przy okazji fotki mojego terra wkrotce a pokrywa!