-
Re: chyba sie mylilem
zaraz zaraz problem dominis rozwiazaliscie a co ze mana....dr J. wilgotnosc wydaje mi sie jest pawidlowa a co do wit a to neiwiem podaje vibowit + serra jak napisalem wczesniej ....w takim razie w jakim jedzonku najwuiecej jest wit a. moze bym sprobowal zwiekszyc podawanie tej witaminy... o krzywicy u mojego lega nie widu nie slychu zadnych opuchlizn stawow czy szczeki zadnych problemow z poruszaniem sie .....ale neiwiem tak ostatnio sie mu przygladalem ma cos takeigo ze od rana jak zapale zarowe swietlowke zmienie wode itp itd to on siedzi w tej samej pozycji czasami caly dzien nie pod zarowa zadko sie wygrzewa i czesto jak sobie tak siedzi a ja nie jestem za blisko ma przymrozone oczy jakby taki "ospaly" dzisiaj wlasnie sobei tak siedzi juz od rana neiwiem co jets tego przyczyna wiem ze legi to lenie ale bez przesady a wiem tez ze lubia sie wygrzewac ...i tak se pomyslalem ze moze mu jest w terra za goraco tam gdzie zwykle siedzi ma okolo 30 stopni pod sama zarowa dochodzi do 38 na podlozu takze temperatura nie spada ponizej 28 tak przynajmneij pokazuje terrometr..z ogrzewaniem to jest u mnei tak zarowka 60 wat taki grzybek i gabel grzewczy 40 woltowu....moze zmienic na 40 watowa zarowke neiwiem juz sam narazie nie ma duzego terra wiec moze ta 60 jest za mocna ona naprawde dosc mocno grzeje...dobra starczy, narazie
Uprawnienia umieszczania postów