21 zł świerszcze
Wersja do druku
21 zł świerszcze
chcialabym pszeprosic łyska poniewaz anoliski dotarły do mnie po trzech dniach ale to nie z jego winy tylko wina poczty a mianowicie zgubili gdzies moja paczke tak pszynajmniej mi powiedzieli bylam u nich chyba z 10 razy z zapytaniem czy jest jakas paczka dla mnie i za kazdym razem odprawiali mnie z kwitkiem .Dzis napisal sms do mnie łysek i powiedzial ze nie potrzebnie robie awanture o anoliski bo on paczke wysłał wiec poprosilam go o potwierdzenie nadania i odpisal mi ze mi po dwudziestej pszesle.I jakos dziwny instynk kazal mi isc na poczte wiec poszlam powiedzialam ze paczka musi byc bo mam potwierdzenie ze paczka zostala pszeslana pod mój adres zrobilam tam zamieszanie i jakos dziwnym trafem pszyszla do mnie naczelniczka uzedu pocztowego z pszeprosinami ze paczka nie z ich winy sie gdzies zapodziala<<<<<cale szczescie ze anoliski byly cale tylko troszke głodne ale zyly>>>>>>>>>.Bylam tak wkuzona ze złozylam skarge na uząd pocztowy.I teraz czuje sie dziwnie poniewaz bezpodstawnie oskarżalam łyska i teraz czuje sie troszke dziwnie i niee wiem co mam powiedziec jeszcze raz pszepraszam
ja do łyska juz nic nie mam
dobra kontakt jest i sory łysek ze się tak żucałęm się na łyska. Przepraszam
Ja dostalem jaszczorke i swierszcze tak jak sie umawialismy nie wiem co sie stalo w waszym przypadku ale ja tego goscia polecam:D
czyli co pan Łysek się odezwał?
do mnie niestety nie :( a miał mi zrobić 4 terraria za 200pln :/
Tak samo nie mam od niego zadnych info:(
Zero kontaktu
Widzisz Smith byś kupił u mnie to byś nie stracił ;)
PANOWIE I PANIE DOTARŁY ZWIERZAKI KTÓRE ZAMÓWIŁEM U ŁYSKA
Fakt że tylko część (zapomniał o szarańczy ) ale to jestem gotów jeszcze zrozumieć przy obecnym jego "natłoku zajęć"
Czyli pozostaje mieć nadzieje że miał tylko chwilową zapaść lub po prostu stał się ofiarą "polowania na czarownice" (ale kurde poetycko).
POZDROWIENIA DLA POCZTY "priorytet dociera na drugi dzień " ciekawe gdzie :/
a co domnie to sie okaże bo doatałem propozyce zwrotó kasy lub terrarium wubrałem terrarium i mam dostac karmówe . dam znac jak by co jak to wszystko sie dalej potoczy
a co domnie to sie okaże bo doatałem propozyce zwrotó kasy lub terrarium wubrałem terrarium i mam dostac karmówe . dam znac jak by co jak to wszystko sie dalej potoczy
ciekawe kiedy ja swoje terraria dostane :))
Ja tez dostałem propozycje terra lub kasa mam dość czekania i wybrałem zwrot kasy, ma wysłać dzisiaj
no i sprawa jak naraźe tzoczy sie pomyślnie a tyle gdania straszenia było!
Nie chce nikogo oczerniac, ale moze wlasnie przez to gadanie i naglosnienie sprawy Wasze sprawy zaczynaja sie klarowac. Niestety, na niektorych ludziach (nie mowie tu od razu o Łysku, aczkolwiek chyba podzialalo) wrazenie robi tylko grozba pojscia na policje....
Gdyby az tak bylo, to wydaje mi sie, ze Łysek nie pojawilby sie w Swietochlowicach (tam mogliby go policjanci od razu "zgarnac"),a stal w korytarzu ze zwierzakami i mial to, co w ofercie tutaj :)
No coz, ja sie dziwie, ze podobno byl w Świetochlowicach i nikt z poszkodowanych do niego nie podszedl wyjasnic sprawe. Chyba ze dziwnym trafem nikogo nie bylo. No i dobrze, ze sie wszystko klaruje... A Łysek bedzie mial mala nauczke - i mozliwe, ze nie tylko on. W sumie tez bym sie denerwowala, gdybym wyslala 2-3 miesiace temu pieniadze na czyjes konto i dostawala odpowiedzi wymijające, bądź wcale. Rozumiem wiec oburzenie wszystkich osob (oprocz tej, ktora twierdzi, ze przez Łyska padl mu gekon :>:>:>)...
ja narazie niemam kontaktu zadnego
OK pora na mnie... niestety nie pisalem bo nie mialem wczesniej dostepu do kompa.
A wiec od czego zaczac... zaczne od poczatku
Jak juz pisalem w poprzednich postach co do terrariow to wszedlem w spole z niekompetentna osoba i zostalem przez to na lodzie.. na poczatku byly terraria i wszystko ok ale pozniej cos mu odpalilo i lipa.. :(
Sprawa jest juz w rozwiazaniu z osobami ktore jeszcze nie otrzymaly terrariow.
Proponuje albo terraria robione na wskazana date albo zwrot pieniedzy na konto wplacajacego. Kilka osob juz podjelo swoje decyzje i terraria beda mieli w nadchodzacym tygodniu lub tez kase.
Jeszcze raz te osoby bardzo przepraszam i nie dziwie sie ze tak sie wkurzali, dlugo to trwalo ale w koncu wiem na czym, stoje i sie podnosze z tej feralnej "spolki"...
Mialem nadzieje ze ktos z was podejdzie do mnie w Swietochlwoicach i bede mog powiedziec wszystko w normalnej rozmowie w cztery oczy, ale niestety nikt nie podszedl... :(
OK wszystkim osobom ktore zamawialy u mnie terraria napisze jeszcze maile lub wiadomosci na GG jesli jeszcez nie otrzymaly ode mnie informacji.
teraz kwestia innych postronnych osob... dziwi mnie podejscie niektorych osob z forum ktore nie znajac mnie od razu podjudzlay osoby ktore nie otrzymaly terrari ze jestem zlodziejem, wyluidzilem kase i jej nie oddam - jesli tak by bylo to nie bralbym uidzialu w organizacji gieldy w Jelenihej Gorze, nie wchodzil na tcp i zalozyl inne loginy - tego nie robie! Niektorzy sie czepiali bo powiedzialem ze nie zaloze zadnego innego konta, owszem napisalem tak ale chodizlo o TCP a detektywi widzieli moje konto na allegro.pl i sie doczepili ze mialo niby nie byc innego konta - tylko jest taka mala kwestia ze konto na allegro to nie to samo konto co na tcp i mam je juz jakis czas i od pocztaku mialem na allegro login _KGTZ_ i tak jest do teraz... a na tcp mam tylko ten log z ktorego pisze, no i czasami tez pisalem, z loga Tomka (wspolorganizatora gieldy) z loginu KGTZ (ale to jest konto "gieldowe").
Kingunia_30 Napisala tego posta chyba troszke za szybko. Napisalem jej w srode ze jest przelew na moim koncie i ze dzis (tj w srode) wysylam anolisy. Tak tez zrobilem. W czwartek kingusia probowala sie ze mna skontaktowac ale ja bylem za granica i nie mialem telefonu (nawet jak mam to i tak nie odbieram bo to za duzo mnie kosztuje). Poczytala na forum te wszystkie posty niby op tym ze jestem zlodziejem itd. i w sumnie nie dziwie sie ze sie wkurzyla i napisala tego posta o tytule <<zlodziejstwo>> niestety pisala ze dzownila na poczte i mowili jej ze nie wyslalem paczki... w piatek jeszcze pisala posty az do momentu kiedy otrzym,ala paczke... wtedyu byly przeprosiny (nie tylko od niej) i okazalo sie ze to poczta nawalila i apczki ktore wyslalem w poludnie w srode dochodzily jeszcze w poiatek a nie nastepnego dnia. Jedno w tym wszytkim mnie cieszy ze anolisom sie nic nie stalo po 2nocach na poczcie. Kingusia przyjmuje przeprosiny i szkoda ze to tak potoczylo sie na forum...
Teraz male wyjasnienia odnosnie tego co pisali uzytkownicy:
kagetsu "bo on ciagle przyjmuje nowe zamowienia!!a przeciez nie potrafi zrealizowac starych. on przyjmuje zamowienia ,bo kieruje sie czystym zyskiem i mysli ,ze "kiedys" zdarzy to wszystko pozalatwiac. eheheh
" << nie wiem czy zauwazyles ale nie przyjmuje zamowien na terraria, a z zamowien na gady co teraz juz mozna przeczytac wywiazuje sie terminowo to tylko zamowienia na terraria nie byly zrealizowane w terminie co nie ulega najmniejszej dyskusji - ale nawet tym osobom ktore chcialy u mnie zamowic terra (piszac nawet wczoraj na GG) odpisywalem ze niestety ale nie robie na razie terrari poniewa zmam duze zamowien a osoba ktora je dla mnie robila wykolegowala mnie
A wiec jak widac nie przyjmowalem nowych zlecen, a Ty kagetsu z tego co widze to zamawiales u mnie gekony - byl jakis poslizg z dostawa? Bo mi sie wydaje ze wszystko bylo ok i wedle ustalen
sopran PObawil sie jak sam powiedzial w sledczego i odkryl ze nick KGTZ jest podpisany moim numerem GG - zgadza sie! Jest podpisany bo jestem wspolorganizatrorem gieldy i to ja najczesciej siedze z wszystkich na necie i moge odpisywac na posty dotyczace gieldy. Awikularia pytala dlaczego zniknely nazwiska osob a wiec juz pisze... (zreszta Tomek juz chyba napisal) Zniknely poniewaz Nook zaproponowal aby zrobic ta liste jkak bedzie juz wieksza ilosc wystawcow, a wiec zgodzilem sie i napisalem mu ze zaraz zrobie to pole puste i sie wklei jak bedzie wiecej - myslalem ze jego propozycja jest bdobra, ale okazalo sie ze jednak nie i nie ma poparcia z waszej strony,a wiec lista wroci jeszcze w nocy na swoje miejsce a gielda na 10000% odbedzie sie. Z tego co mi wiadomo to juz od srody rusza reklama w mediach.
mromanow "Ja wlasnie kupielm u niej swierszcze i juz mam brak kontaktu.
Na allegro podaje sie wlasine pod nickiem _KGTZ_" A wiec nie wiem co masz na mysli piszac pierwsze zdanie "wlasnie kupilem i juz nie mam kontaktu" sluchaj nie wiem czy wiesz ale nie wsyzscy siedza 24na dobe na necie i juz tymbardziej ja. Moj tok przyjmowania zamowien na allegor jest tak: otrzymuje wplate na konto, wieczorem lub rano sprawdzam przelewy i wysylam jak najszybciej zwierzaki etc zakupione na allegro. Wysylam je od razu po wplacie co mozesz przeczytac nawet z moich komentarzy. (Nie biorac komentarza osoby o nicku na allegro pablos_27 bo od niego nie otrzymalem wplaty a on twierdzi ze mi wplacicl pieniedzy teraz czekam na skan przekazu pieniedzy lub screena z banku - zobaczymy czy wyslal kase. Jesli lada dzien zniknie jego komentarz z mojej zakladki w allegro bedziecie wiedziec ze nie wplacil i dostal bana od administratorow 0 jego komentarze mowia same za siebie).
djtommiOK pora na mnie... niestety nie pisalem bo nie mialem wczesniej dostepu do kompa.
A wiec od czego zaczac... zaczne od poczatku
Jak juz pisalem w poprzednich postach co do terrariow to wszedlem w spole z niekompetentna osoba i zostalem przez to na lodzie.. na poczatku byly terraria i wszystko ok ale pozniej cos mu odpalilo i lipa.. :(
Sprawa jest juz w rozwiazaniu z osobami ktore jeszcze nie otrzymaly terrariow.
Proponuje albo terraria robione na wskazana date albo zwrot pieniedzy na konto wplacajacego. Kilka osob juz podjelo swoje decyzje i terraria beda mieli w nadchodzacym tygodniu lub tez kase.
Jeszcze raz te osoby bardzo przepraszam i nie dziwie sie ze tak sie wkurzali, dlugo to trwalo ale w koncu wiem na czym, stoje i sie podnosze z tej feralnej "spolki"...
Mialem nadzieje ze ktos z was podejdzie do mnie w Swietochlwoicach i bede mog powiedziec wszystko w normalnej rozmowie w cztery oczy, ale niestety nikt nie podszedl... :(
OK wszystkim osobom ktore zamawialy u mnie terraria napisze jeszcze maile lub wiadomosci na GG jesli jeszcez nie otrzymaly ode mnie informacji.
teraz kwestia innych postronnych osob... dziwi mnie podejscie niektorych osob z forum ktore nie znajac mnie od razu podjudzlay osoby ktore nie otrzymaly terrari ze jestem zlodziejem, wyluidzilem kase i jej nie oddam - jesli tak by bylo to nie bralbym uidzialu w organizacji gieldy w Jelenihej Gorze, nie wchodzil na tcp i zalozyl inne loginy - tego nie robie! Niektorzy sie czepiali bo powiedzialem ze nie zaloze zadnego innego konta, owszem napisalem tak ale chodizlo o TCP a detektywi widzieli moje konto na allegro.pl i sie doczepili ze mialo niby nie byc innego konta - tylko jest taka mala kwestia ze konto na allegro to nie to samo konto co na tcp i mam je juz jakis czas i od pocztaku mialem na allegro login _KGTZ_ i tak jest do teraz... a na tcp mam tylko ten log z ktorego pisze, no i czasami tez pisalem, z loga Tomka (wspolorganizatora gieldy) z loginu KGTZ (ale to jest konto "gieldowe").
Kingunia_30 Napisala tego posta chyba troszke za szybko. Napisalem jej w srode ze jest przelew na moim koncie i ze dzis (tj w srode) wysylam anolisy. Tak tez zrobilem. W czwartek kingusia probowala sie ze mna skontaktowac ale ja bylem za granica i nie mialem telefonu (nawet jak mam to i tak nie odbieram bo to za duzo mnie kosztuje). Poczytala na forum te wszystkie posty niby op tym ze jestem zlodziejem itd. i w sumnie nie dziwie sie ze sie wkurzyla i napisala tego posta o tytule <<zlodziejstwo>> niestety pisala ze dzownila na poczte i mowili jej ze nie wyslalem paczki... w piatek jeszcze pisala posty az do momentu kiedy otrzym,ala paczke... wtedyu byly przeprosiny (nie tylko od niej) i okazalo sie ze to poczta nawalila i apczki ktore wyslalem w poludnie w srode dochodzily jeszcze w poiatek a nie nastepnego dnia. Jedno w tym wszytkim mnie cieszy ze anolisom sie nic nie stalo po 2nocach na poczcie. Kingusia przyjmuje przeprosiny i szkoda ze to tak potoczylo sie na forum...
Teraz male wyjasnienia odnosnie tego co pisali uzytkownicy:
kagetsu "bo on ciagle przyjmuje nowe zamowienia!!a przeciez nie potrafi zrealizowac starych. on przyjmuje zamowienia ,bo kieruje sie czystym zyskiem i mysli ,ze "kiedys" zdarzy to wszystko pozalatwiac. eheheh
" << nie wiem czy zauwazyles ale nie przyjmuje zamowien na terraria, a z zamowien na gady co teraz juz mozna przeczytac wywiazuje sie terminowo to tylko zamowienia na terraria nie byly zrealizowane w terminie co nie ulega najmniejszej dyskusji - ale nawet tym osobom ktore chcialy u mnie zamowic terra (piszac nawet wczoraj na GG) odpisywalem ze niestety ale nie robie na razie terrari poniewa zmam duze zamowien a osoba ktora je dla mnie robila wykolegowala mnie
A wiec jak widac nie przyjmowalem nowych zlecen, a Ty kagetsu z tego co widze to zamawiales u mnie gekony - byl jakis poslizg z dostawa? Bo mi sie wydaje ze wszystko bylo ok i wedle ustalen
sopran PObawil sie jak sam powiedzial w sledczego i odkryl ze nick KGTZ jest podpisany moim numerem GG - zgadza sie! Jest podpisany bo jestem wspolorganizatrorem gieldy i to ja najczesciej siedze z wszystkich na necie i moge odpisywac na posty dotyczace gieldy. Awikularia pytala dlaczego zniknely nazwiska osob a wiec juz pisze... (zreszta Tomek juz chyba napisal) Zniknely poniewaz Nook zaproponowal aby zrobic ta liste jkak bedzie juz wieksza ilosc wystawcow, a wiec zgodzilem sie i napisalem mu ze zaraz zrobie to pole puste i sie wklei jak bedzie wiecej - myslalem ze jego propozycja jest bdobra, ale okazalo sie ze jednak nie i nie ma poparcia z waszej strony,a wiec lista wroci jeszcze w nocy na swoje miejsce a gielda na 10000% odbedzie sie. Z tego co mi wiadomo to juz od srody rusza reklama w mediach.
djtommi "no to lysek sciemnial :D bo pisal ze nigdy nie bedize sprzedawal pod innym nickiem ;)" napisalem o tym wyzej wiec zapraszma do lektury o co chodzilo z tymi loginami!
OK to vhyba nma tyle a wiec sprawa sie juz po malu jak widzicie wyjasnia i od poczatku nie mialem od was wyludzic kasy ani nic innego! Kto byl w swietochlwoicach to widzial ze te zwierzaki ktore mam w ofercie na tcp mialem na gieldzie i ze je sprzedaje. Tak wiec tutaj nie bylo zadnych walkow. Zreszta mozna czytac komentarze od osob ktore kupowaly ode mnie zwierzaki np: http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5834&t=5834 oraz tez z rossianych po forum.
Mysle ze juz na dniach sie wszystko wyjasni i bedziecie mieli juz kase badz terraria. A co do zamowien karmowki to wszystko oplacone do czwartku zostalo wyslane tego wlasnie dnia Teraz kolejne zamowienia wyjezdzaja wponiedzialek... A wiec tutaj jest ciaglosc w realizacji zamowien...
Jeszcze raz wielkei sorry jesli sa jakies pytania to prosze je zadawac tutaj badz na moj meil lub GG (informuje jednak ze odpisze na nie najwczesnieju w niedziele miedzy 16-18:00 bo wczesniej nie bede mial jak).
Przepraszam i pozdrawiam wszystkich
Rafał
Lysek dlamnie koles zajebisty wiarygodny zadnych problemow nie bylo gadelm z nim przez gg i nwet sie z nim spotkalem fajnie sie z nim gada. A zwierzeta ktore ma na jamie sa trzymane w bardzo dobrych warunkach.
niestety nie tylko gekony i zamowienie nie bylo zrealizowane na czas :) nie mowiac juz o tym ,ze polowa rzeczy do mnie nie doszla.
hmmmmmmmmmm... Ja kupiłem kumaki dalekowschodnie i jestem zadowolony :/ .
No i dobrze, ze sie wszystko wyjasnia. Lepiej pozno, niz wcale :)
Pozdrawiam.
a o mnie Łysku nie wspomniales...
dla mnie sie wyjaśni dopiero jak dostane terrarium
z mojej strony moge powiedziec tylko ze łysek sie wczoraj skontaktował i dał propozycje zwrot kasy albo terra
mimo ze teraz brzmi to wiarygodnie za duzo razy juz slyszalem ze moje terrarium jest gotowe i wysylane
ja mam takie samo zdanie jak SpN tyle, ze Łysek ze mna sie nie skontaktowal w ogole
O mnie taz zapomnial. Nie skontaktowal sie. Dla mnie jego post jest kolejnym zbiorem obiecanek. Uwierze jak zobacze kase albo terra.
witam, nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale już dzwonię od piątku i dodzwonić sie nie mogę, a próbuję o różnych godzinach dnia, ale będę mósiał chyba też o różnych godzinach w nocy....No nie wiem czy to wałek gigantyczny bo zamówiłem u jego 500 świerszczy i mączników trochę i powinny być na piątek w zeszłym tyg!!! A nie mam ich do dziś, a jeżeli wałek to ide na komendę bo zamawiałem przez allegro i wszystkie dowody mam więc nie powinno być problemów z wyjaśnieniem tego drogą sądową. A więc ŁYSEK jeżeli to czytasz to opamiętaj sie w czas bo ten czas nie gra na twoją kożyść i wyrabia o tobie nieciekawe zdanie a co za tym idzie tracisz przyszłych klijentów.
pozdrawiam i czekam na twoją odpowiedź, najlepiej na mejla gras77@op.pl
Witam,
Kupilem drewnojady w czwartek, wplata od razu.
Jutro minie tydzien jak czekam na sygnal zycia - bo na razie ani odpowiedzi na maile, ani przesylki.
Dam jeszcze tydzien i potem bedzie negatyw.
Pozdrawiam
Cos jest nie tak z moderatorami tego dzialu. Gdy probowalem dwukrotnie zalozyc nowa dyskusje o kradziezach Lyska usuwano ja!!!!!!!!!!!!!!! To jest chyba istotna sprawa bo ten zlodziej nadal jest bezkarny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sisioerek radzilbym sie ze mna najpioerw skontaktowac i prosze o maila lub wiaodmosc na gg z danyumi do przelewu a oddaje kase i moze dlatego byly usowane twopje posty bo zamiast sie kontaktowac bezposrednio ze mna piszesz na forum
dla przypomnienia : GG 5469475
Pozostalych z ktorymi zcegos jeszcze nie wyjasnilem rowniez prosze o kontakt
aha i nie bede juz pisal o tym Twoim mailu... tzn. tyym w ktorym powyzywales mnie od cweli...
To tylko swiadczy o Tobie bo ja czekam na numer konta i zwracam Ci kase...
Ale mnie w dupe zaszczyt kopnal!!! Sam Lysek sie do mnie odezwal!!! No ludzie!
Co do mojego numeru konta, to gdybys sie laskawie wczesniej do mnie odezwal dalbym Ci go od razu ale Ty oczywiscie olales moje paredziesiat maili, zatem nie dziw sie ze zaczalem Cie wyzywac!
A tak na marginesie po co Ci moj numer konta przeciez pisales na poczatku maja ze moje terra gotowe? To dziwne, nie lepiej wyslac terra? A moze sie stluklo? A moze jestes bezczelnym oszustem? Hmmmm...
za 20 min bedziesz mial moj numer konta na @
ja czekam na kontakt moje terra miało być już ostatecznie na wczoraj
próby kontaktu kończą się jak zwykle wiec czekam na jakis odzew
@:sp00n@op.pl
gg:1228571
Witam,
Jednak dostalem swoje robaki kupione poprzez allegro.
Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych - niech moc bedzie WAMI!
Widac jak wywiazujesz sie ze skladanych obietnic. I jak tu Cie nie wyzywac?!
Aha, z zasady klamca, zlodziej i oszust nie powinien prawic innym kazan o moralnosci. To tak na przyszlosc....
Na allegro ma już zablokowane konto..tam zakończył swoja zabawę... ode mnie dostał negatywa, swojego 4-go już ... .Łysek ile ty masz naprawdę lat ??? bo zachowujesz się jak szczeniak....
Straszny szczeniak. Ta sprawe trzeba zalatwic osobiscie. Juz nie chodzi o pieniadze, bo to najmniej istotna sprawa, ale dla gowniarza nie dam sie naciagnac na jaka kolwiek kase. Zadne tlumaczenie a w zasadzie pierdzenie mnie usatysfakcjonuje. Wiec nawet sie nie tlumacz. Do zobaczenia Łysek. Obiecuje Ci, ze kase oddasz z duzymi odsetkami. I radze na przyszlosc odbierac telefony, bo mogles sie wytlumaczyc duzo wczesniej