-
czy adder jest uczciwy...???
Chcę się dowiedzieć co sądzicie o użytkowniku o nicku adder czy jest uczciwy.
Głównie chodzi mi o to,że zdecydował sie kupic u mnie 8 maja dorosłą samiczkę ptasznika Avicularia minatrix ze względu że jego kumpel posiada samczyka tego gatunku,pieniądze za pająka miał mi przesłać we wtorek 10 maja jak mu przyjdzie odrazu przelew za jakies zwierzaki...? napisał mi że kasę bedę miał już w ten wtorek wieczorem.Pieniądzy dalej niebyło,adder odezwał sie następnie 15maja kolejny razem powiedział,że jeśli jest ta samiczka jeszcze to jest nią nadal zainteresowany,umówił się ze mną że będzie razem ze swoim kuzynem od piątku do soboty wieczorem w Rzeszowie na 90% że kuzyn ma w Rzeszowie przy okazji do załatwienia jakiś interes,miał mnie powiadomić jak dojedzie na miejsce telefonicznie,żeby sie umówić lecz tak sie nie stało.
Następnie odezwał się do mnie na gg. 23maja że nadal jest zainteresowany tym pająkiem,pytałem się go czemu po niego nieprzyjechał wtedy co sie ze mną umówił,że po niego przyjedzie,tłumaczył się tym że niestety nie dał rady przyjechać po pająka,ponieważ złapał jakieś chorobsko i siedzi w domu cały czas,powiedział kolejny raz że wyśle mi pieniądze i czy w środe 25maja pasuje mi termin wpłaty przelewem na moje konto,w środę wysłałem mu wiadomość na gg. czy wysłał już pieniądze.Do dzisiaj 28maja nie dostałem od niego żadnej odpowiedzi.
Z tego wszystkiego pająka próbował sprzedać na forum jeszcze 2 razy tego pająka,lecz adder zawsze zgłaszał sie do godziny po wystawieniu posta,że go napewno bierze i żeby to dla niego zostawić tego pająka,więc zakażdym razem zakańczałem sprzedać,że pająk został juz sprzedany.
Co wy o nim sądzicie ??????????
-
Re: czy adder jest uczciwy...???
To po pierwsze w takiej sytuacji nie patrz na to, że on mówi, żebyś trzymał mu tego pajączka, jakby był taki fair to np. wtedy jak mial byc w Rzeszowie mogl Ci dac znak ze zachorowal albo cos w tym stylu... a jednak tego nie zorbił. Pewnie cos kreci ale czy to wazne. Naszczescie Cie na tego pajączka nie "wysterował" i nie daj sie.
Ja proponuje jeszcze raz wystawić posta, ze chcesz go sprzedac, i dostanie go ten kto wplaci kase i będzie "bezproblemowy" , a nie ten co przez miesiac bedzie go "rezerwowal" i tylko denerwował ludzi.
Pzdro Tony_666 ;-)
-
siema
znam adera juz chwile ale niewiem dkaczego tak robi ciezko powiedziec o co chodzi moze to wpływ otoczenia...... labo cos mu wypadlo...a co do pahjaka to ile za niecgo chcesz ja bym był za interesowany....
-
Za tego pająka chcę 235zł jest to dorosła samica po 12wylince,a więc też napewno nie jest to stara samica.
-
witam! skoro powiedział, że cos mu wypadło, to jednak musiało tak być. Weż wystaw jeszcze raz pajączka i sie ciesz jak ktos go kupi:) Web nie rozumiem co mial na celu epitet- "wpływ otoczenia" !? Znam addera i wiem ze można mu zaufać, jest to w porzadku chłopak. Tony masz wyrafinowanego konesera chetnego na kupno pająka wiec lepiej zamknijmy ten temat.pozdrawiam
-
Adder jest uczciwy, robiłęm już z nim "interesy" i zawsze wszystko było ok, a co do jego choroby to rzeczywiście był chory...
-
NO CO WY ADDER JEST NIE UCZCIWY, NIE KUPIL PAJAKA OD TONEGO !!!
czy to ze powiem komus ze od niego kupie pajaka a potem go nie kupie oznacza ze jestem nie uczciwy ? do czego to doszlo :(
zaraz padne ze smiechu !!!
-
bez sensu... robic problem :) sprzedaż komus innemu przeciaż zawsze moze cos komuś wypaść lub mozna sie rozmyslić
-
-8maja adder zdecydował sie kupić pająka
-10maja miał wpłacić pieniądze za niego przelewem pieniądze,żadne pieniądze nie dotarły na moje konto
-do 15maja żadnego odzewu jakby zapadł sie pod ziemię,wtedy też zaproponował że zjawi się po niego osobiście 20/21maja,lecz nie przyjechał
-23maja następnie się odezwał(po 8 dniach),że pająkiem jest dalej zainteresowany,zapytał sie czy odpowiada mi jak dokona przelewu w środę 25maja,żadne od niego pieniądze niedoszły i od tego czasu zero jakiegokolwiek kontaktu,a pieniądze zaczął wpłacać od 10 do 25maja,a więc minęło 15dni od jednego do nastepnego terminu,kiedy to pieniądze miały być już na moim koncie,lecz okazało sie to wszystko poprostu zwykłym oszustwem,a adder kolejny raz przestał się odzywać.
Pewnie się jeszcze zgłosi po tego pająka z propozycją następnego przelewu do którego w rzeczywistości nie dojdzie :P.Po tym wszystkim jestem przekonany,że adder jest oszustem.
-
może nawet on nie jest oszustem,bo o nim teraz bym napisał że jest OSZUSTEM tyle,że z dużych liter,okazując szacunek?...raczej nie.
Ponieważ pierwszy raz się spotkałem z aż takim OSZUSTEM,nigdy wczesniej niespotkałem sie z czymś takim,a miałem do czynienia ze sprzedażą ptaszników już dosyć długi czas,ja bym tego naciągacza poprostu wyrzucił z tego forum na zawsze.-Chyba że chcecie wiecej takich ludzi ???
to pytanie kieruję zwłaszcza do ludzi tu sprzedających .
-
-
biruit_ka wątpię że adderowi cos wypadło tak że urwał mu się świat i wtedy niemógł mnie o poinformować że nieprzyjedzie po pająka,zwłaszcza że napisałem mu juz na samym początku że zależy mi na czasie,ponieważ pieniądze mi były wtedy bardzo potrzebne.
Jak miał przyjechać tak minęło 8dni(zero odzewu),aż dopiero sie coś odezwał z następną już kolejną ściemą,że wysle pieniadze 25maja co było kolejnym kłamstwem.
P.S. biruit_ka skoro go tak bronisz,to on ma 5lat?,żeby takie brednie wypisywać i przez ten cały czas ściemniać ze wszystkim,czy on nieumie myślec ani troche logicznie,że jeśli od kogoś zobowiązał się kupić coś i ustalił termin wpłaty(nie jeden zresztą...) to powinien za tego pająka zapłacić!!!
Chyba że ktoś obdarowywuje na tym forum jakimiś rzadszymi i droższymi pająkami o czy jeszcze niesłyszałem i pewnie nieusłyszę jeszcze długo...chyba że od Ciebie biruit_ka ?
-
biruit_ka wątpię że adderowi cos wypadło tak że urwał mu się świat i wtedy niemógł mnie o poinformować że nieprzyjedzie po pająka,zwłaszcza że napisałem mu juz na samym początku że zależy mi na czasie,ponieważ pieniądze mi były wtedy bardzo potrzebne.
Jak miał przyjechać tak minęło 8dni(zero odzewu),aż dopiero sie coś odezwał z następną już kolejną ściemą,że wysle pieniadze 25maja co było kolejnym kłamstwem.
P.S. biruit_ka skoro go tak bronisz,to on ma 5lat?,żeby takie brednie wypisywać i przez ten cały czas ściemniać ze wszystkim,czy on nieumie myślec ani troche logicznie,że jeśli od kogoś zobowiązał się kupić coś i ustalił termin wpłaty(nie jeden zresztą...) to powinien za tego pająka zapłacić!!!
Chyba że ktoś obdarowywuje na tym forum jakimiś rzadszymi i droższymi pająkami o czy jeszcze niesłyszałem i pewnie nieusłyszę jeszcze długo...chyba że od Ciebie biruit_ka ?
-
Tony a co to za aluzja?.. Jezeli tak bardzo być potrzebował tych pieniędzy to poprostu byś go sprzedał, jesli nie sprzedaleś do tej pory to nie była to sprawa życia i śmierci, wiec po co te całe wywody, które jakby nie patrzeć osmieszają Twoja osobe. Nie znam CIe, nic do CIebie nie mam, ale to chyba nie tylko dla mnie dosyć zabawne, jak widać po postach poprzednich forumowiczów.
pozdrawiam
-
Potrzebowałem wtedy naprawdę pieniędzy,wystawiłem na sprzedaż tą samiczkę licząc że uda mi sie to w normalnym tempie załatwić.
biruit_ka napisz skąd miałem wiedzieć że trafię na takiego oszusta i że w ten sposób to się potoczy,adder miał wpłacić pieniadze 2dni pozniej jak sie zgłosił po pająka,lecz okazało sie że przez ten cały czas kręcił i kłamał co do tego co mówił.Napoczątku sądziłem,że niektóre rzeczy przydarzyły się przypadkiem,lecz na dłuższą metę okazało się że to nie jest wcale żadnym zbiegiem okoliczności,a to że zaczął kombinować najpierw,że przyjedzie po pająka osobiście to uważałem za normalne,ponieważ nieraz się tak umawiałem z ludzmi którzy kupowali ode mnie zwierzaki głównie były to ptaszniki i wszystko zawsze było wporządku zawsze,póki na tej drodze teraz nie stanął człowiek,który okazał się fałszywy w swoich poczynaniach czyli adder.
-
ja nie bardzo rozumiem w jakim stopniu cie oszukał? - zarzuty bezpodstawne - sprzedaj komu innemu - proste!!
-
Teraz tak też będe musiał zrobić,ale chodzi mi głównie o to,że miał za pająka wpłacić pieniądze,co się niestało,a pieniądze wówczas były mi bardzo potrzebne co mu jeszcze wyszczególniłem na samym początku,że zależy mi bardzo na czasie!!!,a on poprostu poleciał w ..uja,kombinując cały ściemniająć,że wyśle mi przelew podając termin kiedy go dokona,nastepnie zaczął ściemniać,że przyjedzie po pajaka osobiście czego nie zrobił,nie uprzedził mnie też,że nie da rady przyjechac,aż po 8dniach odezwał sie że wysle mi kasę w środę 25maja,pieniądze te tak samo niedotarły.
-
www.wiem.onet.pl
definicja-1. oszust, kłamca, który swymi wątpliwymi zdolnościami i kwalifikacjami zwodzi ludzi, czerpiąc przy tym korzyści z ich naiwności....
jakos on z tego korzysci nie mial....
a tak jak mowi monika gdyby tak bardzo zalezalo ci na sprzedarzy to sprzedal bys juz dawno nawet zszedlbys z ceny bo wcalnie nei jest jakas super atrakcyjna....
tak wiec napij sie herbatki z melisy czy cos i poczekaj na kupca.....ktory tym razem wplaci kase ;p
:]
-
Po raz drugi postawiłeś na rzetelność. Piękny wywód, bardzo interesująca puenta.
I niby ja jestem oszustem. Gdy po raz pierwszy odezwałem się po twego cudnego pajączka i ustaliliśmy szczegóły transakcji stwierdziłeś, że jednak wolisz więcej pieniędzy. Urządziłeś sobie aukcje za moimi plecami. Luz, nie poinformowałeś mnie o zmianie zdania a tylko dodałeś wzmiankę w ogłoszeniu, że zwierzak jest dalej dostępny. Głupie tłumaczenie się tym, że gość, który mnie podkupił miał mnie o tym rzekomo poinformować. Było ordynarnym chamstwem. Żadna taka wiadomość do mnie nie dotarła. Następnie, gdy skontaktowałem się z tobą łaskawie napisałeś, że pająk cieszy się dużym zainteresowaniem i wolisz go sprzedać za większa gotówkę. A sprzedawaj sobie go, komu chcesz a nie pisz mi żebym dopłacił jeszcze do niego, bo inaczej trafi do kogoś innego. Z tego, co widać nikt go nie wziął. Po kilku dniach odezwałeś się z propozycja odsprzedania mi ponownie tego pajączka po pierwotnej cenie. Zgodziłem się na ta propozycje… O tym właśnie biedny tony zapomniał dodać. Nie wydaje ci się gościu że takie zachowanie jest prostackie ?!!
Jako pierwszy złamałeś umowę. Próbując pogonić ta avi komuś innemu, gdy już byliśmy umówieni. Jeżeli zależało ci bardzo na pieniądzach to nie trzeba było odrzucać mojej oferty. Zgubiła cię żądza pieniądza.
Uważasz się za znakomitego hodowcę a tak naprawdę to użalasz się nad sobą.
-
Przestań się poprostu pogrążać tym ściemnianiem,bo jakoś ci to niewychodzi.
To że jesteś kłamcą nic tego nie zmieni !!!
-
Hehe Tony przestan sie juz osmieszac,nie wiem ile masz lat ,ale z tego co czytam to nie wiecej niz 15 :] Jak bys chcial sprzedac tego pajak to bys sprzedal !!! Pisze Ci to juz 3 lub 4 osoba w tej dyskusji. Wybacz ,ale klient ma prawo sie rozmyslic i tyle :] Wcale nie bronie nikogo,bo z Twojej relacji Adder tez nie zachowal sie do konca powaznie z drugiej strony jesli wierzyc Adderowi to Ty takze nie zachowales sie ladnie :]. Moim zdaniem przeginasz ,nazywajac kogos oszustem tylko dlatego,ze "cos" mu przeszkodzilo wplacic pieniadze.Nie straciles ani zwierzecia,ani pieniazkow wiec nie wiem w jaki sposob Ci oszukal :] Patrzac w Twoj profil jestem pelen podziwu dla ilosci posiadanych zwierzat,jednak Twoj "placz" na forum uwazam za niepowazny. Czy Tobie nie zdarzyl sie jakis wypadek losowy ?? Zawsze dales rade sie wywiazac z czegos ?? Mialem jechac do Swietochlowic na gielde,jednak pieniazki odlozone na ten cel musze oddac dentyscie :] Twoim zdaniem oszukalem tych.ktorym obiecalem swoja obecnosc ??!! Wybacz,ale moje zdrowie lub rzeczy dla mnie priorytetowe sa i beda wazniejsze od jakis obietnic i moze w przypadku Addera bylo podobnie - wziales to pod uwage ???!!! Jesli o mnie chodzi to takze ludzie rezerwuja u mnie pajaki i do tej pory nie zawiedli mnie,ale jesli ktos by sie rozmyslil,badz cos mu wypadlo to na pewno nie lecialbym z "placzem" na forum ze mnie oszukano.Po drugim "wykrecie" Addera u mnie moglby zapomniec o pajaku,ale na pewno nie nazwalbym go oszustem,bo zakrawa to na paranoje :]
-
to co pisze adder to prawda , a Tony pogrązyłeś sie sam... użądziłeś licytacje na tego pajączka a później znów chciałeś sprzedać go adder'owi , jak to ujoł adder zachowanie prostackie... a do tego chcesz go oczernić czymś co wynikło przez ciebie i twoją rządze pieniądza.
-
Samael ty sie przestań ośmieszać,bo wcale nic nowego nie wniosłeś w ten wątek oprócz tego że twierdzisz że dalej zostałes na poziomie wieku 15lat i wcale nie chciałem okazywać żadnego płaczu na forum tylko chciałem sie zapytać i upewnić czy adder jest aby napewno uczciwy,po tych wpłatach za pająka,z których żadna nie dotarła jak on sam jak mówił że po pająka przyjedzie osobiście.
To może twierdzicie że adder sie na mnie obraził,za to że niechciałem mu na początku sprzedać odrazu pająka,możliwe że on tak musi się odreagować na innych robiąc wałki.
-
Tony_666 napisał(a):
> Samael ty sie przestań ośmieszać,bo wcale nic nowego nie
> wniosłeś w ten wątek oprócz tego że twierdzisz że dalej
> zostałes na poziomie wieku 15lat i wcale nie chciałem okazywać
> żadnego płaczu na forum tylko chciałem sie zapytać i upewnić
> czy adder jest aby napewno uczciwy,po tych wpłatach za pająka,z
> których żadna nie dotarła jak on sam jak mówił że po pająka
> przyjedzie osobiście.
Hmmm wlasnie przreczytalem jedno z dluzszych zdan w swoim zyciu :] Kto zatrzymal sie w wiku 15 lat wlasnie widac.Probujesz odwracac kota ogonem,niestety.Skoro sie chciales zapytac to dlaczego piszesz ,ze jest oszust !!!??? A to czy wnioslem cos do tego watku to Twoje subiektywne zdanie - stwierdzam fakt ,ze zachowujesz sie jak malolat,co po raz kolejny udowadniasz.Wypowiedzialem sie w miare obiektywnie,ale jak widac - "Kto nie jest ze mna ten przeciwko mnie :].Forum jest publiczne i mam prawo sie wypowiedziec skoro umiesciles na nim swoj "problem" czy Ci sie to podoba czy nie.Swoja droga po co chcesz zasiegac czyichs opini skoro nie podoba Ci sie to co ktos pisze - absurd :]EOT
-
Rafał to kuiec i sprzedawca godny polecenia nie raz robiłem z nim sprzedaze kupna wymiany ZAWSZE z zadowoleniem dla obu stron:]
Ja tez uwazam ze ten post jest bynajmniej ...hmm.... śmieszny tak samo jak ty....:/
a nazywanie kogos OSZUSTEM (a wszczegolnosci Rafała) to juz pomówienie:D
Mam nadzieje (z rezsta nietylko chyba ja) ze zanim ktos napisze taki post zastanowi sie najpierw nad soba swoim udziałem w takich sytuacjach...:/
-
Tylko czemu cały czas kłamał,zwłaszcza w związku z tymi wpłatami ??????
-
a czemu ty kłamałes w zwiazku z ceną?
-
heh dawno sie tak nie uśmiałem ;DDD
proponuje założenie jakiegoś działu Humor i umieszczenie tego tematu na poczatek :)
-
a tak odnosnie uczciwości i zbiegów okoliczności oraz wypadków to polecam spojrzeć na http://www.terrarium.com.pl/forum/re...766&t=1707&v=f
-
Beware of the adder!!! (oszust nad oszustami) <lol>
-
Z ceną wcale nie kłamałem miałem chętną osobę co chciała wziąść tego pająka za 300zł,ale wtedy niechciałem mu jej sprzedać bo czekałem aż pieniądze od addera dotrą,których sie wkońcu niedoczekałem...,niedawno napisałem do tej osoby,ale ona już się do mnie nie odezwała.A co do tej geniculaty to niejest z mojej winy takiego pająka poprostu kupiłem od gościa u którego zaopatrywałem się w pająki rok temu.Pająki te pózniej sprzedawałem ludziom i pierwszy raz mi sie tak zdarzyło,a przynajmniej w ten sposób pierwszy raz,że sie o tym dowiedziałem i zamierzam tej osobie to itak zrękompensować więc niewiem czego sie adder doszukujesz :P:P:P
-
adder sie doszukuje???? TY sie czepiasz jego chyba!
z tym minatrixem wogule od początku była sprawa zakręcona sam chciałem go kupić, a ty mówisz ze juz sprzedany to mówie ok, zaczeliśmy coś tam gadać a potem sie jeszcze zapytałęś ile jestem skłonny za niego dać bo jeśli dam więcej to mi go sprzedaż , więc wtedy ty byś go wystawił ! a teraz jeszcze z niego oszusta robisz
-
Poprostu prościej mówiąć te dwa gatunki Acanthoscuria geniculata i Lasiodora Cristata są do siebie bardzo podobne jak są jeszcze małe,więc ciężko jest odróżnić takiego małego pająka,zwłaszcza,że on nie ma wtedy niemal wogóle żadnych białych czy jasnych znaczeń na nogach,więc łatwo gościowi było o pomyłke jeśli posiadał kilkaset takich małych ptaszników mogły mu sie kodaki pomylić,ja słyszałem o takiej podmiance od kumpla co kupował pająka w sklepie zoologicznym,całkiem innego pająka kupił.
-
macias owszem powiedziałem że jest juz sprzedany,ale już wtedy tego niebyłem już taki pewien jak czekałem już długo na pieniądze i to kolejny raz,a kasa niedochodziła,byłem pewien już,że adder coś kręci i go raczej napewno niekupi.
-
Nie rób sie człowieku śmieszny i lepiej skończ ten temat bo to poprostu juz piszesz takie farmazony ze szkoda tego czytac... Przydało by sie małe sprostowanie z Twojej strony na temat addera bo jak widac to jedyna osoba która mozna nazwac oszustem to jesteś Ty...
-
Więc nie czekając w nieskończoność wolałem się upewnić kto by pająka mógł kupić w najbliższym czasie,jeśli pieniadze od addera będą miały napływać w ten sposób,że zero kontaktu,ściemnie że wysyła kase,która na dodatek zakażdym razem niedocierała,więc po co miałem się dalej w to bawić i tracić w moze nieskonczonosc czas,aż adder miałby moze wreszcie wysłać kase za pająka za pół roku,nie wydaje mi sie to ani troche logiczne czekać na pieniądze niewiadomo do kiedy albo i wogóle męcząc sie z gosciem sprawdzajac konto czy doszła wreszcie od niego kasa którą się obiecał niedawno mi wysłać w przybliżonym przez niego terminie.
-
Poprostu prościej mówiąć te dwa gatunki Acanthoscuria geniculata i Lasiodora Cristata są do siebie bardzo podobne jak są jeszcze małe,więc ciężko jest odróżnić takiego małego pająka,zwłaszcza,że on nie ma wtedy niemal wogóle żadnych białych czy jasnych znaczeń na nogach,więc łatwo gościowi było o pomyłke jeśli posiadał kilkaset takich małych ptaszników mogły mu sie kodaki pomylić,ja słyszałem o takiej podmiance od kumpla co kupował pająka w sklepie zoologicznym,całkiem innego pająka kupił.
-
tego już jakoś niepamiętam,wiem że ktoś podrodze w pozniejszym czasie pytał mnie też o tego pająka na gg,ale tych 2 osob niepamietam już,a z archiwum na gg mam kłopoty,więc niedam rady ci tego pokazac,mozliwe ze to ty byłes.
-
tego itak bym nawet się niedowiedział bo niemam archiwum żeby dowiedzieć się z kim i kiedy gadałem.
-
Ja już właściwie nie dociekam już czy adder jest uczciwy,bo już wiem i o to mi tylko chodziło,wiec tak samo twierdzę że niema sensu ciągnąc tego wątku w nieskończoność wywodami,kto co sądzi,ponieważ niema już co wyjaśniać.