-
Fibus13 to oszust...
Witam sprawa jest taka jakis czas temu czlowiek o nicku fibus13 zrobil mi dosc duzy wstyd na forum i chcę się teraz odwdźęczyć. Sprawa polegała na tym że umowilismy sie gadu-gadu na pewną wymiane ja mu mialem dac irminie L3 i Psalmopheus cambridgei samice doroslą a on mi miał dać b.smithi L7-8 miala być samica i p.imperator tez miala byc samica. Następnie pojechałem z Kłodzka do Wałbrzycha aby przystąpić do zamiany. Chlopak obejrzał cały towar i widział za co sie zamienia. Po kilku dniaach ta mala samiczka smithi ktora byla maxymalnie L6 przeszla wylinke okazalo sie ze to samiec po czym goo sprzedalem w swietochlowicach i przemilczalem sprawe nie mowiąc fibusowi ze zostalem oszukany. Co do imperatora dostalem prawdopodobnie p.cavimanus na ten temat zdania byly podzielne a co do tego był samcem :) no ale ja nic dalej nie odzywalem sie do chlopaka na temat ze bylem niezadowolony z wymiany. Po pewnym czasie odezwal sie do mnie zaczął robić obrazliwe opisy na gg i powiedzial mi ze dostał dorosłego samca czego nie zobaczył na wymianie i co moim zdaniem było naprawde samicą mam nawwet fotki z wczesniejszej kopulacji pająkow wiec jak tylko pojde do qumpla zeby mi je zgrał to odrazu zamieszcze. Potem fibus zaczynał mnie straszyć że jak mu nie oddam kasy to przyjedzie z jakąś ekipą lub z rodzicami z początku na jego grozby nie reagowalem lecz z wiekiem czau robil mi zlą opinie wsrod terrarystow i zacząłem sie denerwowa wiec pierwszym moim krokiem bylo poproszenie jego o numer tel do rodzicow on mi go podal i ja chcąc wyjasnic sprawe zadzwonilem i co sie dowiedzialem po 2 rozmowie ze udaje głos swojej mamy z tego co sie dowiedzialem smiejąc sie powiedział że to jego siostra. Natomiast za 3 razem dodzwoniłem się do prawdziwej mamy i wyjaśniłem sprawe całkowicie....Widze ze jestem juz nie pierwzszym oszukanym przez tego chlopaka wystarczy chodz by nawet komentarze na allegro....Tutaj mozna zobaczyc co napisal o mnie fibus ....
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...209#reply_7247
-
Re: Fibus13 to oszust...
Jesli przy robieniu interesów trzeba dzwonić do czyjejs mamy to sprawa wygląda zabawnie.
Może najpierw trzeba skończyć 18 lat i odpowiadać samemu za siebie,a dopiero potem brać sie za handel.?
Mnie ta historia raczej rozbawiła,i mysle ze takich znajdzie sie wielu.
A skoro nie potrafi sie rozrózniać płci u czegokolwiek,to po co brać sie za wymiany?
-
A to mnie stary rozbawiłeś <lol2> czlowieku mam 7 świadków na to co mówiłeś i nie zmienie zdania o tym ze jestes oszustem ! ! ! ! moje słowa moga potwierdzić : garo,macias08,frydyrch1,mazzi,misiekrzysiek12,graf io i jeszcze jeden koleś.co do przyjazdu to chyba normalne ze zamierzam przyjechac skoro mam do ciebie ledwo 20km. nieźle,nieźe.O tym ze krecisz mowi nawet twoj "kumpel" - crims . Na dowód mam fotki "zaplodnionej samicy" . A o tym ze widzialem towar - no i co z tego ? moge nawet siedziec w terrarystyce 20,30,50 lat ale twoim obowiązkiem również jest nie zatajać prawdy.Prawda,dałem ciała z tą wymianą ale cóż.
1.Czy masz na dowód pajaka - smithi - zeby pokazac ze to samiec?
2.Czy masz skorpiona i czy mozesz pokazac ze to samiec? (juz nie mowie o tym ze sie cieszyles jak głupek slyszac ze dostaniesz za niego 3 dychy wiecej niz za imperatora)
Proszę o skomentowanie posta przez panów ktorzy byli przy tym zdarzeniu.
-
Zobaczymy jak wyrazi się moj swiadek z tego spotkania ktory robil fotki kopulacji 2 pająkow miedzy innymi twojej samicy...
-
Ja z fibusem robilem kilka (okolo 3-4 ) transakcji i zawsze wszytko bylo w jak najlepszym pozadku. Nie sadze zeby cie oszukal... masz jakis dowod.. Jesli tak to chcialbym go ujrzec..
-
Tak,a swistak siedzi i oglada tą samicę.
-
Mam dowod za 2 dni pojde do kolegi i zgram foty i wszystko bedzie jasne
-
wiesz fotki o niczym nie znacza. to moze byc inny pajak czy tam skorpion:)
-
mozna sprawdzic date zrobienia zdjec wtedy bedzie to bardziej mozliwe ze to te zwierzaczki.
-
Jaaa... a co mi da data? przeciez mogl miec samice cambri,nikt mu tego nie bronił.Ja dostalem samca ktory juz zdechl.
-
w pelni popieram roberta.p prawda bylem na spodkaniu i podczas tranzakcji i co widzialem?? nic nie widzialem bo mnie to nie interesowalo jakiej plci mialy byc. juz tyle czasu minelo ze kazdy moze miec juz innego pajaka czy skorpiona wiec dla mnie temat jest zamkniety i nie powinno sie go wogole dawac na te forum. moim zdaniem wina jest OBUSTRONNA i dajcie sobie juz z tym spokoj a jak macie takie mocne argumety to idzcie na policje :D juz to widze jak by sie panowie policjanci smiali :D dla mnie tez to jest juz troche smieszne przeciez widzieliscie za co sie zamieniacie a to ze sie nie znacie to juz wasza wina...
-
Hmm...
Smithi o którym tu mowa był "wychowywany" od N2 przeze mnie. Sprawdzałem wszystkie wylinki i jestem na 80% przekonany że to była samica. O transakcji dowiedziałem się od Fibusa, niestety poinformował mnie iż cambri którego otrzymał ma haki. Nie wiem jaka samica może mieć haki i być zapłodniona ale cóż - pewnie się nie znam. Oczywiście jak poprzednik uważam że sprawa nie zostanie już wyjaśniona i ani ekipy z bejsbolami ani mama tu nie pomoże. W końcu z obitą buzią też ci pieniędzy nie zwróci. Zastanawiam się jedynie jak doszło do takiego błędu. W tej transakcji NIC się nie zgadza: płcie, gatunki - dobrze że wogóle żyły. Wiek nie gra tu absolutnie żadnej roli. Nawet jakby - to nabieranie nastolatka w taki badziewny sposób jest co najmniej naganne. Nie można powiedzieć że "widziały gały co brały" bo jakby Fibus wogóle się nie znał i nawet miał 40 lat to oszukiwać nie wolno.
Wszystko co napisałem powyżej jest moja subiektywną opinią.
-
ja propnuje zwolac komisje sejmowa w celu wyjasnienia kolejnej afery w naszym panstwie ;)
-
Nie no leze i kwicze :D:D:D.Robert nastepnym razem jak kupie swierszcze od Ciebie to je dokladnie przelicze i jak sie okaze ,ze jest za malo o jedna sztuke to dzwonie do Twojej mamy :D:D:D:D Tak to jest jak dzieci sie "bawia" w interesy :D:D:D
-
Ale fibus chcial żebym sie skontaktowal z jego rodzicami wiec ja nie zaprzeczylem
-
Moja mama czeka na telefon. :)
Zawsze oszukuje na 2 swierszcze,bo karmie nimi swoją samice smithi po kopulacji-ma haczyki ale to nic,wiem ze to samica bo mi tak kolega powiedział :)
Dlatego zawsze na te 2 oszukuje,wiec czekam az mama mnie opierniczy i powie zebym był grzeczny
-
ŻE CO???????????? HA HA HA "Ale fibus chcial żebym sie skontaktowal z jego rodzicami wiec ja nie zaprzeczylem" kłamstwo pokaz mi screen archiwum
-
Mówiłeś mi żebym zadzwonił do twojej mamy wiec tak zrobilem
-
Jak na dwa to nie tylko zadzwonie do Twojej mamy ,ale takze napisze na Ciebie na forum :D Gdzie kupiles taka samice z haczykami ?? Moze to wada genetyczna jak u mojej Poecilotheri z reszta nie wiem musze sie kolegi spytac czy to na pewno Poecilotheria :D
-
Pokaz mi screen archiwum bo mnie wkurzasz z tymi kłamstwami <lol2>
-
Klasyczna pyskówka. Osioł by sie usmiał. Może do sądu grodzkiego. Taki problem to nie problem. Problemem jest; gdy kupujemy pajaka, a dostajemy kartofel bo to jest oszustwo zamierzone. A to czy zamiana pająka A na skorpiona B jest intratna dla właścieciela pająka czy skorpiona to jest czysto subiektywne odczucie. Zarówno jeden jak i drugi godząc sie na zamianę bezpośrednią może mieć tylko do siebie pretensje o nieświadomość lub niewiedzę lub nieprecyzyjny kontrakt zamiany. Propozycja dla moderatora: zamknąć wątek.
-
No i popatrz. 2 dni minely i ani widu ani slychu o zdjeciach.
-
No i to jest wiarygodność oszusta.. zdjęć nie ma i najprawdopodobniej nie bedzie...
-
Ohhh nie !!! Robert jak mogłeś :( A ja ci zaufałem !!! Jak tylko dostane świerszcze to je przelicze i jak mnie oszukasz ... ! Mam znajomości w sejmie ;[ Zwołają komisje świerszczową ... upsss ... to znaczy sejmową i się okarze.
L ...:::... O ...:::... L