Nie wiecie gdzie można nabyć takie urządzonko (zalącznik) to na zdjęciu jest produkcji Hagena ale nigdzie w polsce się z nim nie spotkałem. A wy?
Wersja do druku
Nie wiecie gdzie można nabyć takie urządzonko (zalącznik) to na zdjęciu jest produkcji Hagena ale nigdzie w polsce się z nim nie spotkałem. A wy?
...widzialem tez takie cos -to o ile sie nie myle nawilzacz ,ale taki oprofesjonalny-podono kosztuje okolo 500zl -a te informacje pochodza ze sklepu z Chorzowa ale ulicy nie pamietam
Tak to część robocza, metalowa hermetycznie zamknienta "głowica" nawilżacza.
Tak to część robocza, metalowa hermetycznie zamknienta "głowica" nawilżacza.
YO!
Ta maszynka to nawilzacz powietrza. A gdzie to mozna kupic... hmmm napewno na ALLEGRO. Kuknij sobie tu - http://www.allegro.pl/search.php?string=nawilzacz
Cześć, to nawilżacz z katalogu Exo Terra, ale w handlu będzie dopiero pp. od maja 2003 r. w tej sprawie dokładne informacje uzyskasz: info@gekon.lublin.pl lub www.gekon.lublin.pl lub w każdym szanującym się sklepie zoologicznym mającym katalog exo terra. Pozdrawiam!
...jeszcze jedno, czy masz dostęp do tego katalogu? Jaśli tak to pod opisem tego nawilżacza jest małym drukiem "w handlu od maja 2003" Moja mama mówiła: czytaj wszystko a szczególnie "małym druczkiem" pisane :-))) Pozdrawiam raz jeszcze!
YO!
Jeszcze male sprostowanie, na allegro mozna kupic nawilzacze powietrza moze nie dokladnie ten o ktorym piszesz ale podobne a zasada dzialania jest praktycznie taka sama. Najlepiej porownaj parametry i sam ocen co jest lepiej kupic. Bo nie zawsze cos co kosztuje 500 zl jest o wiele lepsze niz to za 150.
Ja bym raczej takiego nawilżacza w wysokim tera dla Legwana nie stosował. Dlaczego? bo jak widać jest to użądzenie które nie mam nawiewu i para wyprodukowana unosi się na wysokości kilku cm. więc na samym dnie a w terraium dla Legwana chodi o to aby pojawiła się też w wyższych partiach tera (no chyba że toumieścisz na górze tera ale i tak będzie jakoś dziwnie. To nawilżacz do tera dla płazów i innych malutkich storzonek które porószająsie nie wyżej niż kilkanaście cm nad ziemią.
Co polecił bym ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12336282
taki lub mniejszy model jest to max połowa ceny tamtego a to już full wypas z elektronicznym higrometrem itp. o wydajności takiej że w terrarium będzie jak w tropiku 90kilka % wilgotności ;-) ale gość który prowadzi te aukcje ma też inne modele najlepiej jest się z nim skontaktować i zapytać (ja kupiłem model 840 za 115zł)
pozdrawiam
Seb
Seb...czy kupowałes swój nawilżacz na aukcjii? i czy twoj ma higrometr? Jesli nie na aukcjii to gdzie za
mozna dostac?