Mam pytanie czy zboze nie zaszkodzi dla legwana tzn. posadze pszenice i rosnie do mometu zielonych lisci takich jak trawa...czy to dobry pokarm dla lega?? Z GORY DZIEKI
Wersja do druku
Mam pytanie czy zboze nie zaszkodzi dla legwana tzn. posadze pszenice i rosnie do mometu zielonych lisci takich jak trawa...czy to dobry pokarm dla lega?? Z GORY DZIEKI
aha i jeszcze jedno pytanie czy terrarium o wymiarach 80x40x40(szer. wys. gleb.) wystarczy dla mlodziutkiego legwana na jakis czas??leg ma jakies 38cm
na jakiś czas wystarczy, co do tej przenicy, chyba nie zaszkodi, ale teraz mlecz się pojawia za oknami, to przysmak legwani ;-)
Wiem ze przysmak ale u mnie jeszcze nie ma:( ostatni znalazlem troszke w Auchanie w kwiatku siedzial mlecz urwalem i dalem dla lega i malo tego zjadl.... Ale ta pszenica prosze o DOKLADNA ODP bo nie chcem zatruc lega:)!!
Pszenice dawałem legowi w zime i do dzisiaj się dobrze trzyma:-)
nie zaszkodzi
Pozdrawiam:)
Na mojego trawiaste liście przenicy działały zbyt przeczyszczająco i musiałam odstawić mu.
A trawa nie zaszkodzi legwanowi? u mnie pod blokiem jest duzo trawy ;] malo jeździ samochodow wiec bedzie dobra ale czy nie zaszkodzi legowi?
trawa.... jezu poszukaj mlecza, babki, czemu chcesz biedaka karmić trawą?
Jesli chodzi o mojego lega, jak mu urywam np. koniczynke z laki o czesto legwan dostaje ja wymieszana z trawa, to on wybiera tylko ta koniczyne, a trawe zostawia dla mnie:-) . I wiem ze za trawa moj legwan nie przepada, wiec mu jej nie daje. Tymbardziej ze teraz jest lepszy wybor. A co do zboza, nie wiem nie podawalem.