siema,mam takie pytanko nie wiem moze juz ktos je zadawal,moze jest troche dziwne,ale gdzie stawiacie miske z jedzeniem dla legwana???tzn.blisko niego czy daleko tak aby sobie troche pochodzil do tego zarcia
Wersja do druku
siema,mam takie pytanko nie wiem moze juz ktos je zadawal,moze jest troche dziwne,ale gdzie stawiacie miske z jedzeniem dla legwana???tzn.blisko niego czy daleko tak aby sobie troche pochodzil do tego zarcia
Witaj, u mnie jest w konarach wysoko nad podłożem więc musi sobie "zapracować" na jedzenie np. po błogiej kąpieli w basenie :)))
Pozdrawiam:)
Ja stawiam miske w chłodniejszej części terra:) więc leguś po wygrzewaniu na konarze musi się troszke ruszyć:)))
Pozdrawiam Magda
U mnie miska stoi poza terrarium,ale legusie mają do niej stały dostęp.Po prostu w terrarium wycięty jest otwór i gadzinki mogą swobodnie wychodzić bezpośrednio na parapet gdzie ustawiam jedzenie .Ma to swoje plusy , jedzenko świeżutkie , czyściutkie , a podłoże w terrarium nie zanieczyszczone resztkami.No i legi muszą się trochę pogimnastykować ,żeby coś zjeść.
u mnie jedzonko leży w misce na pułeczce na wysokości ok.30cm nad ziemią
a u mnie jedzonko jest podsuwane pod nosek mojego maleństwa, jak jej nie podstawię pod pyszczek żarcia, to nie zje:)