dla swojego lega kupilem żarówke Sun-Glo Neodymium,moc 75W, typ R20.czy jest to mozliwe aby taka zarowka wytrzymywala troche ponad miesiac?jesli tak to czy zarowki innych firm tez dzialaja ok miesiaca?
Wersja do druku
dla swojego lega kupilem żarówke Sun-Glo Neodymium,moc 75W, typ R20.czy jest to mozliwe aby taka zarowka wytrzymywala troche ponad miesiac?jesli tak to czy zarowki innych firm tez dzialaja ok miesiaca?
zapomnialem dodac iz jest to zarowka firmy Hagen.
ale co??spaliła się po miesiącu-tak?Radzę zgłosić reklamację.Moja spaliła się także po miesiącu-reklamację uznano i dostałam nową żarówkę.Na opakowaniu masz ilość godzin "świecenia"przelicz sobie:)pozdrawiam
Darujcie sobie takie zarowki to tylko strata kasy, sa duzo drozsze niz zwylke lustrzanki lub promieniki podczerwieni a nie daja legwanowi nic wiecej. Na dodatek ich zywotnosc tez nie jest rewelacyjna.
Helios 175 W za 15 zl rzadzi!!!!
250 W - Cena podobna, dokladnej nie pamietam - Tez daje rade :))))
150W Helios świeci u mnie już ponad rok + 3 zwykłe lustrzanki Philipsa za 4 zł każda. Z Piły są jeszcze tańsze :-) Warto wydawać pieniadze, ale na np. porcelanowy promiennik podczerwieni, gdy musimy dogrzewać terrarium nocą, a nie chcemy, aby paliło się światło (Heliosy dają światło żółte lub czerwone) lub np. w dobre oświetlenie z UVA i UVB.
a żarówki z Hagena padją momentalnie zwłaszcza kiedy nie mają dobrej wentylacji, jeśli żarówka sie przegrzewa potrafi działać tylko kilka dni, zwłaszcza night glo są z tego znane
MASZ RACJE!!!!!!!night glo wytrzymala mi DWIE noce.to jest jakies wielkie nieporozumienie!!!!