czy terarium o wymiarach 120/60/50 (dł.szer.wys.) wystarczy dla dorosłej agamy brodatej ?? a jesli tak to czy potrzebuje kabla grzewczego albo wystarczy temp. pokojowa i żarówki (temp. pokojowa okolo 24 stopni) ;]
Wersja do druku
czy terarium o wymiarach 120/60/50 (dł.szer.wys.) wystarczy dla dorosłej agamy brodatej ?? a jesli tak to czy potrzebuje kabla grzewczego albo wystarczy temp. pokojowa i żarówki (temp. pokojowa okolo 24 stopni) ;]
one musza miec cieplo. wiec kable i zarowki+swietlowka.takie terra jest ok dla jednej a polecam parka i wiecej(wtedy wieksze)
thx !! jeszcze takie jedno pytanie jesli kupi agamę taką 20 - 25 cm to mogę od razu wpuścić ja do takiego terra. albo najpierw do jakiegoś mniejszego ?? ;]
to zalezy od Ciebie ale wpusc do tego wiekszebo bedzie gonic... :))
narazie nie mam terra ani agamy !! :( ale mam zamiar zakupić :) dlatego ta dużo sie wypytuje !! jak zabespieczyć kabel grzewczy aby agama go nie odkopala? ile kosztuje mniej więcej żarówka emitująca promienie UV? i czy dorosłą agamę można karmić myszami dosyć często czy tylko od czasu do czasu?
z góry thx
Zalać Atlasem - poważnie , jeśli dno masz szklane. Przy okazji zrób to na 2/3 powierzchni, żeby stworzyć różnicę temperatur.
Jeżeli dno jest drewniane przybij plastikowymi uchwytami do kabli, albo pistoletem na zszywki (tylko nie przez kabel :)
Cahir
dzięki wszystkim !
zapomnialem o jednym czy agama będzie jeść np. mrożone świerszcze (nie ruszające się) ? ;]
NIe raczej nie poniewaz one atakuja to co sie rusza a zazwyczja kazdy powinien karmic zywymi siwerszczami.
Crash a może poczytasz opisy? Myślę, że to dobry pomysł ... jeden jest na tej stronie, zrobiony przez Wicia, drugi na www.terrarystyka.com.pl, robiony przeze mnie.
dzięki !! już pare razy przeczytale a pytam sie o to czego się nie dowiedzialem z tych opisów !! a tak w ogóle to chce się zapytać czy dam sobie rady z agamą bo jeszcze nigdy nie mialem żadnej jaszczurki