co robić aby jak najszczybciej sie rozmnożyły?
Wersja do druku
co robić aby jak najszczybciej sie rozmnożyły?
JAKIE MASZ TERRA ILE ANOLISÓW JAKIEJ SĄ WIELKOŚCI I JAKIEJ PŁCI
jak masz parę anolisów to obniz im trochę temperatórę (ok 20' C) na miesiąc i karm troochę skąpiej. Potem szybko zwiększ wilgotność w terra i podnieś temperatórę. Mozesz tez przedzielić samce od samic w terra przezroczystą szybą , aby sie widzialy i czuly swoją obecnosc , ale zeby nie mialy kontaktu fizycznego( przedzialke zrob w czasie , kiedy temperatura bedzie obnizona) Powinny przystąpić do godów! upewnij sie tylko ze masz parkę , aha i jeszcze jedno... wszystko zalezy jak sa one duze. NIE WOLNO DOPUSZCZAC DO ROZRODU ZBYT MŁODYCH OSOBNIKÓW!!! Zycze powodzenia. ;))
dzięki
no problem ;))
pytam co zrobić aby doszło godów bo mam je 3 dni, a tu dzisiaj samiec macha głową i pokazuje podgardle
Czy u nich zawsze tak szybko dochodzi do godów?(po trzech dniach od zakupu)jak zobaczyłem że samiec pokazuje to swoje podgardle zdziwiłem sie i to bardzo.
Czasem samiec macha glową aby udowodnić wyzszosc nad samicą , araz oznajmić wszem i wobec , ze jest na swoim terenie , ze objął nowe terytorium. Raczej wątpliwe , aby to byly juz gody. Ale moze...? na jakis czas zostaw wszystko wlanemu biegowi!
Powodzenia!!!
Chyba to są jednak gody, samiec próbuje doprowadzić do zbliżenia tyle że ta samica mu ucieka i wogóle zrobiła sie jakaś płochliwa, siedzi przyczepiona od spodu do gałęzi i coś nie chce jeść, może sie jeszcze nie zaaklimatyzowała.