Re: Gekon nie chce jesc!!!
a wiec tak nie madrze robisz wrzucajac gekonowi swierszcze na noc bo moga ja pogryzc nie radze tego.....
JEzeli gekon jest zdrowy to sam zrzuc a jezeli nie to gdzies tak dzisiaj okolo 18:00 mu w tym pomozesz spryskujac go woda i zdzierajac z nigo lekko wylinke......jej kupa napewno gdzies jest chyba ze bedzie gdzies tak za 5 dni biegac po terrarium i chciala cos z siebie wydusic wtedy mozemy powiedziec ze sie zatkala lecz to malo prawdopodobne....wylinka przebiega normalnie sam ja zrzuca ocierajac sie o elementy wystroju......mozliwe ze steres albo ze jest pojedzona a w najgorszym przypadku robaki ale to sie kieruj do jeronimo bo on mial taki przypadek ze swoim gekiem......POzdrawiam bedzie dobrze....
cześc !!
mam takie pytanko mam lampartka ponad tydzień (jeszcze nie przechodzil wylinki) i nie wiem jak często moze ją przechodzić ??
dzięki !!
mloded gdzies tak co 2 tygodnie starsze co 3tyg do miesiaca....
Dzieki cromat za rady.Z wylinka jakos sobie poradzilem,tak jak mowiles woda i delikatnie sciagnalem,ale tylko z glowy,bo czytalem ze ogon jest bardzo delikatny i moga sie go pozbyc,wiec sie balem.Caly dzien myslalem ze sama jakos zrzuci,ale do 20:00 nie bylo zadnych rezultatow,sciagnela sobie tylko z przednich lapek i to nie do konca.Jesc nie chce dalej,wrzucilem jej swierszcza,narazie lazi ale nawet sie nim nie interesuje.Niewiem moze za duzy??? Z opisow swierszczy podejrzewa ze to chyba nie jest domowy tylko ten drugi(afrykanski czy jakos tak-duzy,ok 2-2,5 cm czarny) Niewiem co robic,czy poszukac jutro po sklepach jakis innych?? Z kupa dalej nie ciekawie,nie widzialem zeby robila,ani nie znalazlem zrobionej.I dalej nie wiem co zrobic z wylinka na ogonie.Czytalem tez ze gekony jedza wylinke.Moja zjadla tylko troche,reszta lezy w terra.
Dzisiaj w nocy chyba zjadla zoofoba czy jakos tak sie to nazywa.Przeszukalem cale terra i nie ma.Napewno zjadla. :-))))))))
Druga sprawa to ze sie juz chyba zaklimatyzowala bo coraz czesciej wychodzi,nawet w dzien.Ale nadal nie widze jej kupy:-((((((
gekon robia kupe zawsze w to samo miejsce, moze twoj znalazl sobie takie o ktorym ty nie wiesz??
Ghost jesteś pewien ze zawsze w to samo miejsce (może są jakieś wyjątki ??) mam gekona niezbyt długo, ale zawsze robi w innym miejscu !!
Ghost ma racje, gekony (przynajmniej lamparcie) robia kupe zawsze w tym samym miejscu, jest to miejsce ktore im sie najmniej podoba, przewaznie jest to gdzies w okolicach przedniej szyby (tak gdzies wyczytalem). Moje zawsze robia w to samo miejsce.
Crooked jezeli twoj gekonik ma jeszcze na palcach wylinke to koniecznie mu ja zdejmij, bo to moze sie zle dla niego skonczyc. Moze wysuszyc sobie kiniuszki palcow.
Pozdrwawiam. >>>KOKSIK<<<
moj gekon wchodzi na kratke wentylacyjna i tam robi....
jezeli masz geka pare dni to moze jeszcze nie znalal sobie miejsca...