W niektórych miejscach na skórze mojej agamy błotnej występują bardziej szare miejsca, takie jak na zdjęciach. Myślałam że to wylinka, ale gdy ją mocze w wodzie to i tak to nie chce zejść. Czy wiecie co to jest?
Wersja do druku
W niektórych miejscach na skórze mojej agamy błotnej występują bardziej szare miejsca, takie jak na zdjęciach. Myślałam że to wylinka, ale gdy ją mocze w wodzie to i tak to nie chce zejść. Czy wiecie co to jest?
Mi to też wygląda na wylinkę. Jaszczurka sama się tego pozbedzie jak otrze sę o jakąś gałązkę np. Przynajmniej u mojej gadzinki też tak wyglądało. Ale na wszelki wypadek poradź się dr. Jarka.
To jest wylinka mojej agamce zeszło to dopiero po drógiej kąpieli jak ją po tym "drapałem" mniej więcej wyglądało to jak spalona wylinka ciemny kolor i prawie wogule nie odstaje od dobrej skóry.
pozdrofka
GG:4350211
Agama Błotna
thx, zaraz ide ponownie wymoczyc moja agame. Może tym razem zejdzie...
to jest wylinka (u mojej agamy tak wyglądająca wylinka schodziła około 2 tygodni) ja bym tego na siłę nie drapał bo można uszkodzić łuski pod spodem .
Firia ta wylinka może wcale nie zejść tak szybko. Od pojawienia się zmętnienia do zrzucenia skóry często trochę czasu mija. Poczekaj spokojnie, jeśli masz w terra odpowiednią wilgotność wylinka powinna ładnie zejść - w swoim czasie.