Od roku trzymam w swoim tropikalnym paludarum (akwaterrarium) samca anolisa zielone i mam pytanie jakie inne (nieroślinożerne) jaszczurki mógłbym z nim trzymać. Akwaterrarium jest dość duże, ma 200l.
Wersja do druku
Od roku trzymam w swoim tropikalnym paludarum (akwaterrarium) samca anolisa zielone i mam pytanie jakie inne (nieroślinożerne) jaszczurki mógłbym z nim trzymać. Akwaterrarium jest dość duże, ma 200l.
Albo np 2 samiczki anolisów zielonych.
Ewentualnie anolisy kubańskie ale masz za małe terrarium ale też bym nie próbował ponieważ kubański zamiast świerszcza moglby zlapac anoliska... najlepiej kup mu samiczki
felsumy, gekony domowe, holaspisy i inne takze małe rzekotki np. złociste.
Co do rzekotek to chciałbym ale boję się, gdyż 3lata temu już hodowałem jedną rz. zieloną i ona nic nie jadła a potem uciekła i do tej pory nie mogę jej znaleźć. Co do innych zwierząt (bo takie też wypisałeś) to hoduję tam już platany i rybki, i zamierzam kupić kumaki lub żebrowca waltla.
PS-co to są holaspisy??
Holaspis guentheri/laevis - jaszczurka tęczowa lub zrosłożebra. Opis jest na stronie.
Znalazłem, dzięki.
PS-masz gg??
Ja polecał bym Felsume gruboogonową Rzekotkę zieloną oraz /Hyla versicolor/ lub /Hyla chinesis/
Szyszki! Anoliski beda sobie latac po krzaczkach (polecam fikus beniaminka), a szyszki po korzeniach.
Dzięki wszystkim za poradę. chyba zdecyduję się na szyszkowce.
Ale szyszki i anolis to zupełnie inne srodowisko!