cze.
Chcialbym sie pochwalic tym ze wyklul mi sie pierwszy anolis zielony,slodkie malenstwo (6-7cm)
Pozdrowienia Padre
Wersja do druku
cze.
Chcialbym sie pochwalic tym ze wyklul mi sie pierwszy anolis zielony,slodkie malenstwo (6-7cm)
Pozdrowienia Padre
Gratulacje! Zostałeś ojcem :)
moge zostać matką chrzestną? :PPP
Czesc
Moje gratulacje.
Mam pare pytan, bo najprawdopodobniej za jakis czas bede w Twojej sytuacji. Teraz czekam na jajka.
Ile czasu po kopulacji Twoja samica zlozyla jajka?
Ile ich bylo?
Ile trwala inkubacja?
Jakie byly warunki inkubacji?
Pozdrawiam
Mark0wy
cze.
najpierw napisze ze studiuje 200 km od chaty i raz na tydzien widze terra z anolkami a terra opiekuje sie mlodszy brat(ktory sie zabardzo tym nieinteresuje:( ) i tata, wiec na kilka pytan ci nieudziele odpowiedzi.
odp1. niemam pojecia
odp2.mam 4 anolisy w tym 2 samce i chyba 2 samice,jajek znalazlem 5
odp3.odkad wziolem jajka z terra minelo 7 dni i jeden juz sie wyklul(lecz niewiem ile lezaly w terra bo jak pisalem w chacie jestem raz na tydzien albo zadziej)
odp4.wilgotnosc 80% , temp.23-25
ale co najciekawsze odkad zauwazylem jajka do pory wyklucia i zakladajac kilka dni (czyli otatnia wizyte w chacie ) minel jakis miesiac czyli 30 dni trwala inkubacja.moim zdaniem bardzo szybko.
Pozdrawiam Padre
ps.powodzenia z twoimi anolkami markOwy
Czesc
Padre mam pytanko.
Jak wygladaja jajka anolisow?
Mam duze terra i boje sie, ze ich nie znajde.
Masz moze zdjecie?
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Mark0wy
cze.
niestety niemam zdjecia, ale wygladaja jak zwykle jajka tylko wielkosci okolo 1,7 cm, czasami moga byc troche przysypane podlozem.Patrz w pobilzu korzeni roslin i tego typu zakamarkach a napewno znajdziesz.
w tym poscie sa zdjecia jajek felsumy ale sa bardzo podobne http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6173&t=6079
Pozdrawiam Padre
Padre218 to nie sa jajka felsumy madakaskarskiej ,a kameleona jemenskiego:] Jajka sa podobnej wielkosci i koloru. Ilosc moze byc rozna w zaleznosci od samicy ,ale napewno nie tyle co moj kameleon;)
Markowy: 1) tydzien po kopulacji;
2) przewaznie 2szt. a pozniej po 2-3 tyg nastepne 2szt.
3) 1,5-2mc
Poczytaj opis Anolisa i tam jest co nie co napisane:)
cze.
sory nie doczytalem do konca,pisze jak byk ze to kamka jajka :)
Pozdrowka Padre