Gekon Liscionogi - wszelkie informacje poszukuje ja
Od niedawna jestem posiadaczem gekona liscionogiego i nigdzie nie moge znalezdz informacji na jego temat. Chcialbym sie rowniez dowiedziec jakie roslinki latwo dostepne a zarazem niewielkie moglbym wstawic do mojego pustynnego terrarium.
Dlaczego moj gekon nie je maczniakow? Cos nie ma na nie chrapki.. :( Gekon moj nie ma ogonka. Jak dlugo bedzie trwal odrost? Co ile gekon liscionogi ma wylinki? Prosze o jakies zrodlo informacji (internet, ksiazki)
Pozdrawiam Guzincie.
GGG - Gites Gekon Grzegorz
Re: Gekon Liscionogi - wszelkie informacje poszukuje ja
liścionogi?A może to liścioogonowy?Jeśli to liścioogonowy to masz tu link :http://terrarium.com.pl/uroplatus_phantasticus.php
gekon liscionogi spoko jest tylko nie poznany
no wlasnie o to chodzi ze to liscionogi i nigdzie nie ma inf. na ten temat jak narazie zyje mu sie dobrze ale moja zadza wiedzy nie pozawala mi tak zyc musze sie czegos dowiedziec o nim a w sklepie ktorym go kupilem sa same kutasy i naciagacze i nic ciekawego nie mowia dzieki
Re: Gekon Liscionogi - wszelkie informacje poszukuje ja
Chodzi pewnie o Ptyodactylus hasselquisti czy jakoś tak. Już lepiej liściopalcy :) Hoduje się jak każdego innego sucholubnego gekona z przylgami na łapkach :)
Re: gekon liscionogi spoko jest tylko nie poznany
Zazwyczaj gdy sie kupuje zwierze przed tym zbiera sie informacje o danym gatunku....ile za niego dałeś
?
Gekon liscionogi - INFORMACJE
1. Jest to jaszczureczka zmieniajaca kolorki zw zaleznosci od otoczenia (poewnie juz zauwazyles)
2. Poluje noca
3. Nie jada dlugich robali
4. Zjada czasami swoje kupki ;p